Share

De eerste uitwedstrijd van de Belgian Red Flames sinds de coronacrisis zal op dinsdag 22 september 2020 in de Stockhorn Arena van Thun plaatsvinden. De Zwitserse voetbalbond heeft immers de thuishaven van FC Thun, op een goeie 25 km van Bern, gekozen als locatie voor deze belangrijke interland op weg naar UEFA Women’s Euro 2021 dat in de zomer van 2022 in Engeland zal plaatsvinden.

De Stockhorn Arena in de regen! Foto – (c) SAT

De weg naar de UEFA Women’s Euro 2021 begon voor de Belgian Red Flames in groep H op dinsdag 3 september 2019 met een thuisoverwinning in Leuven tegen Kroatië (6-1). Ook de volgende duels uit bij Roemenië (0-1 op dinsdag 8 oktober 2019), op bezoek bij Kroatië (1-4 op vrijdag 8 november 2019) en thuis tegen Litouwen (6-0 op dinsdag 12 november 2019) werden gewonnen maar dan kreeg de EK-kwalificatie door de coronacrisis een onverwachte tussenstop. Het gaat nu dus in principe verder vanaf vrijdag 18 september 2020 met een thuiswedstrijd in Leuven tegen Roemenië vooraleer er dan vier dagen later op dinsdag 22 september 2020 in Thun zal aangetreden worden tegen Zwitserland, dat voorlopig net als de Belgian Red Flames een 12 op 12 realiseerde. Daarna volgen nog een uitwedstrijd tegen Litouwen (dinsdag 27 oktober 2020) en een thuiswedstrijd in Leuven tegen Zwitserland (dinsdag 1 december 2020).

Foto – (c) SFV

 

Nog meegeven dat in de Stockhorn Arena gespeeld wordt op kunstgras en dat er in principe 10.000 toeschouwers in het stadion kunnen maar het is uiteraard nog niet bekend of er op dinsdag 22 september 2020 Zwitserse en Belgische fans zullen toegelaten worden. Dat is een beslissing van de lokale en nationale Zwitserse overheid.

Lees meer hierover via:

Zwitserse Voetbalbond SFV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share