Share

Op donderdagavond 16 juli 2020 speelde het pas opgerichte vrouwenvoetbalteam van Sporting Charleroi als eerste club uit de uitgebreide Belgian Women’s Super League een oefenwedstrijd en dat op bezoek bij de Naamse eersteprovincialer RUS Auvelais.

Klaar voor hun eerste oefenduel: Sporting de Charleroi! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In tijden van corona en social distancing was er opmerkelijk veel volk aanwezig in het stadion van RUS Auvelais aan de Rue du Pont-à-Biesmes. Het vrouwenvoetbalteam van Charleroi werd door de fans van de Zebra’s onmiddellijk in de armen gesloten want zij kwamen in groten getale opdagen voor dit debuut en ze kregen waar voor hun verplaatsing. Het duurde iets meer dan een kwartier voor ze een eerste keer mochten juichen. De Iraanse international Yasaman Farmani nam de hoekschop en de Slovaakse centrumspits Ludmila Matavkova had de eer om het allereerste doelpunt van de nieuwe club aan te tekenen (0-1, 17de minuut).

Bekijk het allereerste doelpunt van het pas opgerichte Sporting de Charleroi dankzij Vrouwenteam TV:

Kort voor de rust kwam RUS Auvelais op gelijke hoogte na een prachtig afstandschot van Christelle Lhoste (1-1, 41ste minuut) wat meteen ook het hoogtepunt van de avond was voor de thuisploeg die nog voor de rust een strafschop moest toestaan waardoor het halfweg 1-2 stond.

Bekijk de gelijkmaker van eersteprovincialer RUS Auvelais dankzij Vrouwenteam TV:

Na de rust dreven de bezoekers onder leiding van coach Tiziano Rutilo en captain Noémie Fourdin (allebei ex-FWS Woluwe) de score op en ze wonnen uiteindelijk hun eerste oefenduel met ruime cijfers: 1-9! De volgende oefenwedstrijd van Sporting de Charleroi is op donderdag 23 juli 2020 thuis tegen tweedeklasser RUS Loyers met aftrap om 19 uur.

De Naamse eersteprovincialer RUS Auvelais voor hun galawedstrijd tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Op vrijdagavond 17 juli 2020 is het de beurt aan de Belgische landskampioen RSC Anderlecht om een oefenwedstrijd te spelen en dat uit bij DVC Eva’s Tienen met aftrap om 19 uur.

Ook op zaterdag 18 juli 2020 komen teams uit de Belgische Women’s Super League in actie. SV Zulte Waregem ontvangt om 15 uur tweedeklasser Bosdam Beveren terwijl eersteklasser Kontich op hetzelfde moment OHL Women partij zal geven.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share