Share

Een dag na de eerste oefenwedstrijd van Sporting de Charleroi, nieuwkomer in de uitgebreide Belgian Super League, was het de beurt aan landskampioen RSC Anderlecht om het veld te betreden en de oefencampagne richting het nieuwe seizoen in te zetten. Dat gebeurde op vrijdag 17 juli 2020 in het Bergéstadion van KVK Tienen tegen de lokale eersteklasser DVC Eva’s Tienen.

Bekijk de video met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

RSC Anderlecht hield meteen schietoefening want het opende de oefencampagne met dubbele cijfers. Het werd in een wedstrijd die opgedeeld werd in 3 x 30 minuten 0-10 dankzij doelpunten van Roemeens international Stefania Vatafu (0-1 op strafschop, 10de minuut), Elke Van Gorp (0-2, 20ste minuut), een dubbel van nieuwkomer Jarne Teulings (0-3, 28ste en 0-4, 32ste minuut), een goaltje van Tine De Caigny (0-5, 35ste minuu) en een doelpunt van Sarah Wijnants (0-6, 37ste minuut), die eerder al paal en lat trof, een dubbel van Mariam Abdulai Toloba (0-7, 67ste en 0-9, 72ste minuut), een tweede doelpunt van de avond van Elke Van Gorp (0-8, 70ste minuut) en een goaltje van Sakina Diki Ouzraoui die meteen de eindstand op het bord zette (0-10, 90ste minuut).

Het volgende oefenduel van RSC Anderlecht is op woensdag 29 juli 2020 om 18u30 uit bij de Franse tweedeklasser Lille OSC waar met Maud Coutereels en Silke Demeyere volgend seizoen opnieuw twee Belgische speelsters aanwezig zijn!

Bekijk de fotoreportage rond DVC Eva’s Tienen – RSC Anderlecht met dank aan Louis Evrard:

Women RSCA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share