Share

Het werd door alle betrokken partijen lang ontkend maar het is uiteindelijk waar. Belgian Red Flame en drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert keert na vijf jaar in het buitenland terug naar België! Ze wordt op dinsdag 28 juli 2020 om 17 uur voorgesteld op het trainingscentrum van Neerpede.

Tessa Wullaert stond met VfL Wolfsburg twee keer in de finale van de UWCL telkens tegen Olympique Lyonnais (hier met Amel Majri), Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

In 2018 volgde Tessa Wullaert de stappen van Rode Duivel Kevin De Bruyne en ze vertrok uit VfL Wolfsburg, de club waarmee ze 2 keer Duits kampioen werd, drie keer de Duitse beker won en 2 keer de UWCL-finale speelde, naar Manchester City. Twee jaar later imiteert ze Vincent Kompany en maakt ze de overstap van de Citizens (waar ze in 2019 de FA Women’s Cup en de Engelse ligabeker won) naar RSC Anderlecht, de club waar ze in het eerste seizoen in de Women’s BeNeLeague (2012-13) speelde en in Tubeke de Belgische beker won. Sommigen zien het als een terugkeer langs de grote poort nu de Belgian Super League uitgebreid werd naar 10 clubs en er in België voor het eerst competitiewedstrijden rechtstreeks op televisie zullen komen maar het is in deze coronatijden ook wel een bijzonder vreemde wending (en een stap terug) in de carrière van de voorlopige topschutster aller tijden bij de Belgian Red Flames. Zo zal de internationale pers het in elk geval bekijken.

Tessa Wullaert in actie bij de opening van vorig seizoen bij Manchester City in de derby tegen Manchester United! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bij RSC Anderlecht, dat de voorbije 3 seizoenen landskampioen werd, zijn ze uiteraard blij met de komst van Tessa Wullaert maar die transfer zorgt er ook voor dat vrouwelijk paars-wit nu veel kritischer mag bekeken worden. Titel en beker waren met de kern die er al was voor trainer Patrick Wachel en zijn assistent Miguel Atilio een must, nu mag je vrouwelijk paars-wit gerust uitdagen om minstens de achtste jà zelfs de kwartfinales in de UEFA Women’s Champions League te halen. Die doelstelling zou moeten uitgeschreven worden als je praktisch de volledige Belgische nationale vrouwenploeg kan bezigen. Vergeten we immers niet dat de Belgische landskampioen Rapide Wezemaal in het seizoen 2007-08 met veel minder middelen en mogelijkheden onder trainer Vic Crabbé de kwartfinale van de UEFA Women’s Cup haalde.

Na ‘het project’ vorig seizoen bij de mannen wil RSC Anderlecht nu ook inzetten op het vrouwenvoetbal. “Als de supporters de beste ploeg van België willen zien, dan moeten ze naar ons komen kijken. We hebben een aantrekkelijke speelstijl”, zo laat Charlotte Tison weten in de promotievideo die op maandagavond 27 juli 2020 online kwam op de website van de club.

Bekijk de promotievideo van RSCA Women via:

CEO Karel Van Eetvelt zegt dan weer dat Anderlecht meer wil zijn dan zomaar een voetbalclub. “Er wordt aanzienlijk meer geïnvesteerd in het vrouwenelftal. Dat is meer dan enkel om sportieve redenen. We willen echt een voortrekkersrol gaan spelen in het stimuleren van het vrouwenvoetbal in het algemeen.”

De belangstelling voor RSC Anderlecht is nu net als vorig seizoen bij de komst van Vincent Kompany bij de mannen gewekt. Het wordt wel uitkijken hoe zich dat bij RSCA Women in 2020-21 allemaal op het veld zal vertalen.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Bekijk de video met de aankondiging via RSC Anderlecht:

Share