Share

Op vrijdag 24 juli 2020 begon Club YLA aan de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen richting de uitgebreide Super League en dat op bezoek bij tweedeklasser Bosdam Beveren, dat vorig seizoen voor het eerst in de nationale reeksen van het Belgisch vrouwenvoetbal uitkwam. Vooraf lieten we eerst met Femke Mertens de topschutter van de tweede klasse B van vorig seizoen aan het woord en de trainers van beide teams namelijk Guan De Smet en Leo Van der Elst.

Luister naar Femke Mertens (Bosdam Beveren) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Guan De Smet (coach Bosdam Beveren) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Leo Van der Elst (coach Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister ook nog naar Isabelle Iliano (Club YLA) na het rustsignaal dankzij Vrouwenteam TV:

U kan ook nog een samenvatting van het galaduel Bosdam Beveren – Club YLA bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Club YLA haalde het dus met 0-8 op bezoek bij Bosdam Beveren. Voor de rust scoorden Frieke Temmerman met het hoofd (0-1, 27ste minuut) en Charlotte Laridon (0-2, 29ste minuut). In de tweede helft lukte Marie Minnaert bij haar debuut voor vrouwelijk blauw-zwart meteen haar eerste goal (0-3, 53ste minuut). Ook Febe Vanhaecke (0-4, 57ste minuut) trof nog voor het uur raak! De score liep vervolgens verder op via Celien Guns (0-5, 71ste minuut), belofte Berit Busschaert (0-6, 78ste minuut), Ellen Martens met een kopbal na hoekschop (0-7, 82ste minuut) en een tweede doelpunt in de slotfase van Marie Minnaert (0-8, 90ste minuut).

Nog meegeven dat bij Club YLA Belgian Cat Julie Vanloo (uit het basketbal) even meedeed op training.

Lees alles daarover via:

Website Club Brugge

Volg Club YLA via:

Fb Club YLA

Lees meer over Bosdam Beveren via:

Website Bosdam Beveren

Of ook nog via:

Fb Bosdam Beveren

Bekijk ook de fotoreportage rond dit duel van Sevil Oktem via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:

 

Share