Share

Op vrijdag 7 augustus 2020 stond op de RSCA Belfius Academy het vriendschappelijke duel tussen de Belgische landskampioen RSC Anderlecht en PSV Eindhoven op het programma. De tweede internationale wedstrijd van vrouwelijk paars-wit vond op vraag van de Nederlandse club plaats achter gesloten deuren.

Het basisteam van RSC Anderlecht voor het oefenduel achter gesloten deuren tegen PSV Eindhoven. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vorige week was de vriendschappelijke wedstrijd tussen PSV Eindhoven en KAA Gent Ladies nog afgelast omdat PSV Eindhoven eiste dat de vrouwelijke Buffalo’s een coronatest zouden afleveren. Ook voor deze verplaatsing naar de hoofdstad van Europa was de vraag dezelfde. RSC Anderlecht antwoordde positief en liet de speelsters dan ook een coronatest ondergaan. Voorlopig zijn er daar geen positieve gevallen te noteren want de wedstrijd kon gewoon plaatsvinden.

Belgian Red Flame Julie Biesmans bleef rustig en behield het overzicht voor PSV Eindhoven op bezoek bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het was uitkijken naar het debuut van de Australische Kyah Simon bij het team van Belgian Red Flame Julie Biesmans waar na de wedstrijd niemand interviews mocht geven vanwege dezelfde preventieve sanitaire maatregelen.

U kan hier wel een samenvatting van RSC Anderlecht – PSV Eindhoven bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

PSV Eindhoven won dus het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen op bezoek bij RSC Anderlecht met 0-2 dankzij doelpunten van Kyah Simon (0-1, 2de minuut) en van de Amerikaanse Ellie Jean (0-2, 54ste minuut), die overkwam van de Deense club FC Nordsjælland.

Luister naar Kassandra Missipo (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

PSV Eindhoven neemt in de loop van de week deel aan de Trophée Féminin Veolia in Lyon en daar speelt het oefenduels tegen Olympique Lyonnais, het team van Belgian Red Flame Janice Cayman, op donderdag 13 augustus om 18u45 en tegen Montpellier HSC op zaterdag 15 augustus om 15u30. RSC Anderlecht oefent op zaterdag 15 augustus 2020 in Arras tegen de Franse tweedeklasser RC Lens.

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond RSC Anderlecht – PSV Eindhoven via:

Sportpix.be

Voor meer over PSV Eindhoven kan U terecht via:

PSV Vrouwen

Voor meer over RSC Anderlecht kan U terecht via:

Website RSCA Women

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share