Share

Op de snikhete zaterdag 8 augustus 2020 is de Jupiler Pro League 1A dan toch van start gegaan. Na alle perikelen van de voorbije maanden met het stopzetten van de vorige competitie vanwege het coronavirus, een aantal rechtszaken en herbekeken beslissingen werd er dan uiteindelijk toch afgetrapt met 18 teams en op 7 verschillende tijdstippen. En kijk de ploeg die na die eerste speeldag het beste resultaat neerzette was de ploeg die bijna niet meer mocht meedoen … Waasland-Beveren.

Het team van trainer Nicky Hayen won dankzij een dubbel van Daan Heymans met 1-3 op bezoek bij KV Kortrijk en is de eerste leider in de competitie 2020-21 want het enige team dat met twee doelpunten verschil won. Verdere opvallende resultaten waren de thuisnederlaag van landskampioen Club Brugge tegen Charleroi (0-1), het verlies van KAA Gent op bezoek bij STVV (2-1), het gelijkspel van RSC Anderlecht op bezoek bij KV Mechelen (2-2) en het gelijkspel van de kersverse bekerwinnaar Royal Antwerp FC thuis tegen Moeskroen (1-1). Op maandagavond 10 augustus 2020 won het gepromoveerde Beerschot nog uit bij KV Oostende (1-2) en deelden OH Leuven en KAS Eupen de punten (1-1).

***Dit waren alle resultaten van de eerste speeldag op maandag 10 augustus 2020:

KV Oostende – Beerschot 1-2;

OH Leuven – KAS Eupen 1-1;

Gespeeld op zondag 9 augustus 2020:

STVV – KAA Gent 2-1;

SV Zulte Waregem – KRC Genk 1-2;

KV Mechelen – RSC Anderlecht 2-2;

KV Kortrijk – Waasland-Beveren 1-3;

Gespeeld op zaterdag 8 augustus 2020:

Club Brugge – SC Charleroi 0-1;

R. Antwerp FC – Moeskroen 1-1;

Standard – Cercle Brugge 1-0;

Mocht U iets gemist hebben U kan nog altijd alles herbekijken via Extra Time waar U later dit jaar ook de samenvattingen van de Belgische Women’s Super League zal kunnen zien:

Extra Time

Foto – (c) RBFA/KBVB/Women’s Super League

Het is nu wachten op de start van de uitgebreide Women’s Super League op vrijdag 28 augustus 2020 met FWS Woluwe – SV Zulte Waregem en KRC Genk Ladies – Sporting de Charleroi. Op zaterdag 29 augustus 2020 volgt de topaffiche RSC Anderlecht – Standard (op Eleven Sports) en SC Eendracht Aalst – Club Brugge en op zondag 30 augustus 2020 is er dan nog OHL Women – KAA Gent Ladies. Ook nog meegeven dat de eerste speeldag in de Proximus League bij de mannen dan weer in het weekend van 21/22/23 augustus 2020 op het programma staat met als wedstrijden Deinze – Union (vrijdag 21/8), RWDM – Club Brugge U23 (zaterdag 22/8), KVC Westerlo – Lierse Kempenzonen (zondag 23/8) en Lommel United – Seraing United (maandag 24/8).

Bekijk alle kalenders uit het vrouwenvoetbal via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share