Share

Op donderdagavond 13 augustus 2020 stond de eerste speeldag van de Trophée Féminin Veolia in Lyon op het programma. De Belgian Red Flames Janice Cayman (Olympique Lyonnais) en Julie Biesmans (PSV Eindhoven) stonden meteen tegenover mekaar in het Groupama Stadium, het stadion waar vorig jaar de WK-finale 2019 tussen de VS en Nederland op het programma stond.

Foto – (c) OL

Bij Olympique Lyonnais, dat afgelopen zondag 9 augustus 2020, nog voor de 9de keer de Franse beker won (0-0 en 4-3 na strafschoppen tegen PSG), stond Belgian Red Flame Janice Cayman in de basis. Dat was ook het geval voor Julie Biesmans bij PSV Eindhoven, dat vorige week vrijdag 7 augustus 2020 nog met 0-2 kwam winnen op bezoek bij RSC Anderlecht.

Foto – (c) PSV Eindhoven

Het werd een eenrichtingswedstrijd waarin Olympique Lyonnais het uiteindelijk met 4-0 haalde tegen PSV Eindhoven. Net voor de rust kwam Lyon op voorsprong toen Sari van Veenendaal niet vrijuit ging bij een poging van haar landgenote Shanice van de Sanden. Jodie Taylor, die recent overkwam van OL Reign, trapte binnen (1-0, 45ste minuut). In de tweede helft dreef de zesvoudige UWCL-winnaar de score op via opnieuw Jodie Taylor (2-0, 58ste minuut) met haar tweede goal van de avond. Daarna lukte de Engelse international Nikita Parris nog twee doelpunten (3-0, 82ste en 4-0, 90ste + 1′ minuut). Nog meegeven dat Janice Cayman na 62 minuten vervangen werd door Melvine Malard. Julie Biesmans speelde de volledige wedstrijd.

Italiaans international Cristiana Girelli schiet naar doel voor Juventus, Maëlle Lakrar van Montpellier probeert dit nog te verhinderen. Foto – (c) Juventus

In de eerste wedstrijd van het tornooi won de Italiaanse kampioen Juventus met 2-1 tegen Montpellier. Daar scoorden Sara Gama (1-0, 44ste minuut) en Andrea Staskova (2-0, 60ste minuut) voor Juventus terwijl Anouk Dekker het doelpunt lukte voor de ex-ploeg van Janice Cayman (2-1, 69ste minuut).

Op zaterdag 15 augustus 2020 staat de tweede speeldag van de Trophée Féminin Veolia op het programma met Montpellier – PSV Eindhoven (om 15u30) en Lyon – Juventus (om 18u).

U kan de doelpunten bekijken dankzij OL TV:

Fb Olympique Lyonnais Feminin

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share