Share

Op de bijzonder warme zondag 9 augustus 2020 speelden KRC Genk Ladies en Club YLA, zo moet je het vrouwenvoetbalteam van Club Brugge tegenwoordig noemen, zowel met hun beloften als met hun eerste elftallen een oefenwedstrjd tegen mekaar en dat op de mooie accomodatie met kunstgrasvelden van Genker VV aan de Kattevennen, een natuur- en recreatiegebied dat zich bevindt ten oosten van Genk.

U kan een samenvatting van de wedstrijd van de eerste elftallen van KRC Genk Ladies en Club YLA, die gespeeld werd over 2 x 35 minuten bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KRC Genk Ladies – Club YLA eindigde dus na 2 x 35 minuten op 1-2. KRC Genk Ladies kwam op het kwartier op voorsprong via een strafschopdoelpunt van de van KVC Westerlo Ladies overgekomen Britt Labro (1-0, 15de minuut). Club YLA trof in het eerste deel de lat via thuisspeelster Fleur Bienkens (20ste minuut). Na de pauze kon Club YLA in korte tijd twee keer scoren. Eerst zorgde Charlotte Laridon met het hoofd op aangeven van Talitha De Groote voor de gelijkmaker (1-1, 50ste minuut) en een minuut later stond Marie Minnaert op de goede plaats om de assist van alweer Talitha De Groote binnen te trappen (1-2, 51ste minuut). Daar bleef het bij. Nog meegeven dat het duel tussen de beloften eindigde op een 2-3-overwinning voor Club YLA.

Luister naar Marie Minnaert (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Laridon (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Britt Labro (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Guido Brepoels (trainer KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

 

KRC Genk Ladies opent het seizoen in de uitgebreide Women’s Super League met een thuiswedstrijd op vrijdagavond 28 augustus 2020 tegen Sporting de Charleroi! Club YLA begint aan de nieuwe competitie op zaterdagnamiddag 29 augustus 2020 met een uitwedstrijd tegen SC Eendracht Aalst Ladies!

Bekijk ook nog de foto’s van Sevil Oktem rond de Media Day bij KRC Genk Ladies via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

 

Share