Share

Belgian Red Flame Janice Cayman heeft met Olympique Lyonnais de Trophée Féminin Veolia gewonnen. Haar team won immers op zaterdag 15 augustus 2020 ook het tweede duel tegen Juventus en is dus klaar voor de kwartfinales van de UWCL die vanaf vrijdag 21 augustus 2020 in Spaans Baskenland gespeeld worden.

Voor de afreis naar de UWCL Final 8 in Spaans Baskenland won Olympique Lyonnais in eigen stadion de Trophée Féminin Veolia! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Het was eerst de beurt aan Montpellier en PSV Eindhoven, de twee verliezers op de openingsdag, om hun tweede wedstrijd van het tornooi te spelen. Esmee Brugts bracht PSV Eindhoven al vroeg op voorsprong (0-1, 11de minuut) maar even over het uur zorgde Marija Banusic voor de gelijkmaker (1-1, 63ste minuut). Joëlle Smits lukte kort voor het einde van de wedstrijd het winnende doelpunt toen ze een assist van Romée Leuchter met haar rechtervoet succesvol afrondde (1-2, 89ste minuut). Het team van Julie Biesmans boekte zo een knappe overwinning op Franse bodem!

Montpellier gaat hier in de aanval maar het was uiteindelijk PSV Eindhoven dat de wedstrijd won! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Bekijk de beelden van Montpellier – PSV via:

PSV.nl

Daarna was het de beurt aan Olympique Lyonnais. De zesvoudige UWCL-winnaar nam rond het halfuur afstand van Juventus dankzij twee kopbaldoelpunten. Wendie Renard scoorde na een hoekschop van Dzsenifer Marozsan vanop links (1-0, 29ste minuut) en de Canadese Kadeisha Buchanan stond scoorde eveneens na een hoekschop van de Duitse international maar dit keer werd die genomen vanop rechts (2-0, 33ste minuut). De ingevallen Kroatische doelvrouw Doris Bacic (ex-RSC Anderlecht) hield de score met een drietal mooie reddingen laag maar ze had uiteindelijk wel geen verhaal meer tegen de rebound van Melvine Malard na een poging van Jodie Taylor (3-0, 78ste minuut). Janice Cayman mocht drie minuten later nog het veld op in de plaats van de Japanse Saki Kumagai maar het bleef bij die 3-0-winst. Coach Jean-Luc Vasseur kan dus samen met zijn team met een goed gevoel afreizen naar Spaans Baskenland waar Olympique Lyonnais nu zaterdag 22 augustus 2020 in de kwartfinale zal aantreden tegen Bayern München, toevallig ook de tegenstander van de mannen van Lyon in de halve finale van de UEFA Champions League.

U kan de doelpunten bekijken dankzij OL TV:

Fb Olympique Lyonnais

U kan alles volgen over de kwartfinales, de halve finales en de finale van de UWCL 2020 via:

UEFA.com – UWCL 2020

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share