Share

Op zaterdag 15 augustus 2020 trok Belgisch landskampioen RSC Anderlecht opnieuw de grens over. Dit keer voor een galawedstrijd op bezoek bij de Franse tweedeklasser RC Lens. Vrouwelijk paars-wit lukte in Arras een half dozijn doelpunten en kwam zo met een mooie overwinning terug naar huis!

De Roemeense international Stefania Vatafu (RSC Anderlecht) probeert het spel open te breken, Amelie Coquet (RC Lens) laat niet begaan. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Kassandra Missipo lukte haar eerste voor het team van trainer Patrick Wachel en zijn assistent Miguel Atilio. De teruggekeerde Tessa Wullaert scoorde zelfs twee keer en dat voor het eerst sinds haar terugkeer bij RSC Anderlecht. Ook Tine De Caigny, Sarah Wijnants en Michelle Colson met het hoofd op aangeven van Tessa Wullaert troffen raak.

Luister naar Louise Wijns (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jarne Teulings (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Marie Schepers (RC Lens, ex-KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sarah M’Barek (RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tessa Wullaert (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tine De Caigny (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

RSC Anderlecht gaat op zaterdag 22 augustus 2020 nog op bezoek bij SGS Essen voor de laatste oefenwedstrijd vooraleer de week nadien de uitgebreide Women’s Super League van start gaat. RC Lens oefent opnieuw voor eigen publiek op dezelfde zaterdag 22 augustus om 15 uur in Arras tegen het naar de Franse topklasse gepromoveerde Le Havre Athletic Club Féminines. Die wedstrijd zal achter gesloten deuren plaatsvinden.

Voor nog meer over RC Lens – RSC Anderlecht ga naar:

Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond RC Lens – RSC Anderlecht via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share