Share

Op zaterdag 22 augustus 2020 ontving SV Zulte Waregem in de laatste voorbereidingswedstrijd op de nieuwe competitie de Franse tweedeklasser Lille OSC waar met Silke Demeyere een ex-speelster van de club speelt. De wedstrijd vond niet plaats in Zulte maar wel op het jeugdcomplex van SV Zulte Waregem vlakbij het Regenboogstadion waar even later ook de mannen van coach Francky Dury Waasland-Beveren ontvingen in het kader van de 3de speeldag van de Jupiler Pro League.

U kan de video met de samenvatting van dit interessant duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

SV Zulte Waregem en Lille OSC met Belgian Red Flame Maud Coutereels als captain speelden dus 3-3-gelijk na een wedstrijd met enkele mooie doelpunten. Esther Buabadi, die eerder nog bij de jeugd van Rijsel speelde en vorig seizoen kampioen werd met de beloften van RSC Anderlecht in tweede klasse A, opende al vroeg de score (1-0, 4de minuut) maar nog geen minuut later bracht Maité Boucly met een knap schot met links de bezoekers langszij (1-1, 5de minuut). Esther Buabadi zette daarna Essevee Women SL opnieuw op voorsprong maar nu was het Noémie Mouchon die de bordjes in evenwicht bracht (2-2, 27ste minuut). Ruim over halfweg de tweede helft trapte Anne-Lore Scherrens dan een vrije trap bijzonder mooi binnen (3-2, 74ste minuut) maar na een fel betwist en agressief slot van de wedstrijd maakte Chloé Pierel toch nog gelijk (3-3, 90ste + 1′ minuut).

Luister naar Esther Buabadi (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Romy Camps (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Angelo Gaytant (trainer SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Nu vrijdag 28 augustus 2020 start SV Zulte Waregem de competitie met een uitwedstrijd op bezoek bij FWS Woluwe. De aftrap in het Fallonstadion is om 20 uur 30. De week nadien op zaterdag 5 september 2020 ontvangt SV Zulte Waregem om 15 uur de regerende landskampioen RSC Anderlecht!

Bekijk ook nog de reportage rond het 10-jarige bestaan van vrouwelijk Essevee via:

Website Focus-WTV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal en voorbeschouwingen op de competitie ga naar:
 
PS: Nog meegeven dat SV Zulte Waregem – Waasland-Beveren op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League op 4-1 eindigde!
Share