Share

Op woensdag 26 augustus 2020 werd Eddy Timmermans in familiekring begraven. Op maandag 24 augustus 2020 kreeg hij nog een mooi eerbetoon van de speelsters en de technische staf van OHL Women.

Foto – (c) OHL Women / MT

Zij kwamen immers met zijn allen naar Het King Power Stadion at Den Dreef afgezakt om de stichtende voorzitter van het vrouwenvoetbalteam toen het nog Oud-Heverlee was een laatste eer te betuigen en te bedanken voor al wat hij voor het vrouwenvoetbal in Leuven gedaan heeft. Dat mag nog eens benadrukt worden want het is echt bijzonder veel vooral omdat het op het moment was dat het vrouwenvoetbal nauwelijks aandacht kreeg en er in België nog lang geen sprake was van ook maar enige vorm van professionalisering van het vrouwenvoetbal. Tegen alle vooroordelen in blijven geloven in het feit dat meisjes en vrouwen ook kunnen voetballen, een plaats verdienen op het veld en dat deze sport meer aandacht verdient en er ook elke dag voor ijveren en werken.

Eddy Timmermans bij een voorstelling van het vrouwenvoetbalteam van OHL op het sportcomplex Bruineveld in Kessel-Lo! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dat verdient een diepe buiging en veel respect voor deze man die we willen blijven herinneren zoals we hem in zijn beste momenten hebben gekend! Hartelijk, rustig en kalm, altijd wel doordacht en beredeneerd in het gesprek en met een opbouwende visie! Vaarwel Eddy en bedankt voor uw enorme bijdrage aan het Belgische vrouwenvoetbal!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share