Share

Op vrijdag 28 augustus 2020 start de nieuwe Women’s Scooore Super League met wedstrijden in Woluwe en Genk maar die zijn ondanks het allereerste televisiecontract voor het vrouwenvoetbal vreemd genoeg niet rechtstreeks te zien op televisie. Het duel tussen regerend Belgisch landskampioen RSC Anderlecht en Standard is op zaterdag 29 augustus 2020 met aftrap om 14 uur vanuit het Lotto Park wel rechtstreeks te bekijken op de kanalen van Eleven Sports.

Noémie Fourdin en Yasaman Farmani debuteren straks met Sporting de Charleroi op bezoek bij KRC Genk Ladies in de Women’s Scooore Super League maar niet rechtstreeks op televisie! Zij komen pas laat in december 2020 voor het eerst aan bod! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De zender heeft overigens de programmatie voor het vrouwenvoetbal al klaar tot en met nieuwjaar want ook de volgende 5 duels zijn inmiddels bekend geworden. Opvallend is dat SC Eendracht Aalst, de kampioen in de eerste klasse vorig seizoen, niet één keer aan bod komt!

Voor nieuwjaar zal U dus nog volgende wedstrijden op Eleven Sports kunnen zien telkens op zaterdagnamiddag om 14 uur:

03/10/2020 Royal Standard de Liège – KRC Genk Ladies;

10/10/2020 SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies;

07/11/2020 Club YLA – KAA Gent Ladies;

21/11/2020 Club YLA – OHL Women;

19/12/2020 FWS Woluwe – Sporting du Pays de Charleroi;

(Bron: Pro League)

Nog meegeven dat rechtenhouder Eleven Sports op maandagavond om 19u45 de hoogtepunten van alle Women’s Scooore League-wedstrijden zal uitzenden op Eleven Pro League 1. Die zullen ook te zien zijn in de maandagavonduitzendingen van Extra Time op Canvas en van La Tribune op La Deux bij RTBF.

Lees over het vrouwenvoetbal bij RTBF:

RTBF – Sport – La Tribune 

Lees ook nog:

Vrouwenteam.be

Lees nog meer over de televisieuitzendingen:

Proleague.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share