Share

Het was uitkijken wie op vrijdagavond 28 augustus 2020 het allereerste doelpunt in de nieuwe Women’s Scooore Super League zou lukken. Die goal kon vallen bij FWS Woluwe – SV Zulte Waregem of bij KRC Genk Ladies tegen Sporting de Charleroi.

Sporting de Charleroi juicht na de eerste competitiegoal van het seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het was uiteindelijk de nieuwkomer in het nationale vrouwenvoetbal Sporting de Charleroi dat al na twee minuten op voorsprong kwam op bezoek bij KRC Genk Ladies. De Maltese international Ylenia Carabott haalde de achterlijn en bediende Megane Vos die binnentrapte (0-1). Een opsteker voor het team van coach Tiziano Rutilo omdat velen dachten dat de vrouwelijke Zebra’s een pak slaag gingen krijgen in de eerste competitiewedstrijd. Het eerste doelpunt leidde echter nog niet tot een eerste puntengewin want bij het eindsignaal van scheidsrechter Irmgard Meirvenne stond het 3-1 voor de thuisploeg na de eerste hat-trick van deze competitie van Gwen Duijsters voor KRC Genk Ladies (1-1, 24ste, 2-1, 75ste en 3-1, 89ste minuut).

Gwen Duijsters van KRC Genk Ladies is de eerste speelster met 3 goals bij de start van de nieuwe Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op de tweede speeldag gaat KRC Genk Ladies op zaterdag 5 september 2020 op bezoek bij Club YLA terwijl Sporting de Charleroi normaal gezien op vrijdag 4 september 2020 FWS Woluwe ontvangt.

Bekijk de volledige fotoreportage van Stijn Audooren rond KRC Genk Ladies – Sporting de Charleroi via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share