Share

Kort na de middag op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, op dinsdag 1 september 2020 dus, kwam er een persbericht van KRC Genk Ladies in de mailboxen van vele media terecht en daarin werd een wel heel opmerkelijke transfer aangekondigd.

Aline Zeler nam op zaterdag 1 juni 2019 in Leuven afscheid als speelster met de Belgian Red Flames tegen Thailand. Nu besliste ze om terug te gaan voetballen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

U kan het volledige persbericht hieronder lezen:

KRC Genk Ladies stunt met de komst van Aline Zeler, recordhoudster met 111 interlands voor de Red Flames. Aline stopte in juni 2019 met voetballen, na een laatste seizoen bij PSV. Maar de honger om weer te voetballen is groot.

Aline Zeler (37) is zonder twijfel de meest ervaren voetbalster die ons land heeft gekend. Ze werd liefst negen keer op rij landskampioen: van 2010 tot en met 2017 bij Standard, in 2018 bij Anderlecht. Ze was ook vijftien jaar lang sterkhoudster bij de Red Flames.

In het voorbije seizoen trainde Aline de vrouwen van Jong PSV. Daarna stapte ze over naar de Belgische voetbalbond, als assistente bij de nationale jeugdselecties.

Aline is afkomstig uit Belgisch Luxemburg, maar is thuis in Limburg. Ze woont sinds vorig jaar in Koersel (Beringen).

Guido Brepoels, de coach van KRC Genk Ladies, is blij met de komst van Aline Zeler! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Guido Brepoels, de trainer van KRC Genk Ladies liet het volgende noteren:

“De komst van Aline is een geschenk voor de club en voor mij als trainer. Zij is voor mij het verlengstuk op het terrein. Met haar enorme ervaring kan Aline onze jonge ploeg nog heel veel bijbrengen.”

Aline Zeler wordt op woensdag 2 september 2020 officieel voorgesteld in de Luminus Arena.

Lees ook nog via:

Sporza.be

Lees nog meer over de eerste wedstrijd van KRC Genk Ladies in de nieuwe Women’s Scooore Super League via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share