Op zaterdag 5 september 2020 was het op de tweede speeldag in de Women’s Scooore Super League uitkijken naar de terugkeer van drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert met RSC Anderlecht op bezoek bij de club waar het voor haar op het hoogste niveau in België begon SV Zulte Waregem. Beide teams hadden hun openingswedstrijd gewonnen en gingen dus voor het maximum van 6 op 6!

SV Zulte Waregem, nieuw in de Women’s Scooore Super League, voor de aftrap thuis tegen landskampioen RSC Anderlecht! Het scorebord op de achtergrond doet nog het beste vermoeden. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SV Zulte Waregem begon vol goeie moed aan dit duel maar even over het kwartier moest het een eerste doelpunt toestaan toen Tessa Wullaert haar collega Tine De Caigny bediende en de Belgian Red Flame eenvoudig kon afronden (0-1, 16de minuut). Drie minuten later kon Ianthe Meersschaert een eerste keer met de voet redden op een poging van Tessa Wullaert. Op de 20ste minuut ging Esther Buabadi voorbij Britt Vanhamel maar de voorzet werd uiteindelijk weggewerkt. Even over het halfuur belandde een diepe bal van Justien Odeurs via Tine De Caigny bij Tessa Wullaert maar de lob over de doelvrouw was net niet hoog genoeg om tot een doelpunt te leiden (33ste minuut). In de toegevoegde tijd van de eerste helft viel het duel dan in een beslissende plooi. Laura De Neve gaf voor vanop links en Tine De Caigny kon aan de tweede paal eenvoudig in het dak van het doel koppen (0-2, 45ste + 1′ minuut).

Sakina Diki Ouzraoui viert haar tweede goal samen met de Roemeense Stefania Vatafu en Tine De Caigny, die ook 3 keer scoorde op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na de rust zorgde Tessa Wullaert eerst voor een loepzuivere hat-trick (0-3, 52ste, 0-4, 63ste en 0-5, 68ste minuut). Op dat moment, halfweg de tweede helft, had de scheidsrechter Christophe Carrein best kunnen affluiten want de thuisploeg was de ontgoocheling vanwege de verliescijfers nabij en RSC Anderlecht speelde verder alsof het op training bezig was. De persoon die het scorebord bediende kreeg daarna nog wel veel extra werk. Tessa Wullaert bediende Sakina Diki Ourzaoui aan de tweede paal om het half dozijn vol te maken (0-6, 79ste minuut). Een minuut later gaf Sakina Diki Ourzaoui de assist en lukte Tine De Caigny haar derde van de namiddag (0-7, 80ste minuut). De score liep nog verder op na een actie van Kassandra Missipo – Tine De Caigny – Tessa Wullaert (0-8, 83ste minuut). Sakina Diki Ourzaoui maakte vervolgens met een knappe passeerbeweging voorbij Liesa Capiau en een schot met rechts in de verste hoek wellicht het mooiste doelpunt van de namiddag (0-9, 85ste minuut). Twee minuten voor tijd bezorgde Sakina Diki Ourzaoui de topscorer aller tijden bij de Belgian Red Flames de mogelijkheid om de dubbele cijfers op het bord te zetten (0-10, 88ste minuut) en na een actie Vatafu-De Caigny was het opnieuw Tessa Wullaert die met haar zesde goal van de namiddag de eindstand vastlegde (0-11, 89ste minuut).

Na de wedstrijd werd er nog wat nagepraat met de aanwezige fans. U ziet Sheryl Merchiers die mogelijk antwoorden probeert te vinden voor het zware verlies. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na de sterke start op bezoek bij FWS Woluwe waar met 1-2 gewonnen werd had vrouwelijk Essevee zich de namiddag en vooral de tweede helft tegen de regerende landskampioen wellicht helemaal anders voorgesteld. De dubbele cijfers zeggen iets maar het zijn uiteindelijk toch niet meer dan drie verliespunten in deze nog lange competitie. Het team van coach Angelo Gaytant kan hopelijk veel leren uit deze ontmoeting voor de volgende wedstrijden en bij de terugwedstrijd proberen vooral na de rust beter voor de dag te komen. Vrouwelijk paars-wit voldeed voorlopig aan de verwachtingen want het lukte de perfecte competitiestart en het is met een 6 op 6, 13 doelpunten voor en 0 tegen nu al leider in de Women’s Scooore Super League 2020/21. Het lukte ook al de grootste overwinning van het seizoen en mag met open vizier uitkijken naar het volgende duel op vrijdag 2 oktober 2020 op bezoek bij nieuwkomer Sporting de Charleroi.