Op dinsdag 22 september 2020 stonden er opnieuw twee wedstrijden in de kwalificatie richting het volgende EK Vrouwenvoetbal in Engeland op het programma. Allereerst ontving Roemenië op hun voetbalcentrum in Mogosoaia Kroatië in een wedstrijd voor de derde plaats terwijl een uur later de Belgian Red Flames in Thun voor de leidersplaats speelden op bezoek tegen Zwitserland, het team dat hen twee jaar geleden de weg naar het WK 2019 in Frankrijk versperde.

Malin Gut, hier nog in april 2019 met Zwitserland WU19 in Tubeke, opende al vroeg de score in Thun tegen de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De Belgian Red Flames konden in Thun de deur naar het EK in Engeland definitief openbreken indien er gewonnen zou worden op bezoek bij Zwitserland. De vele fans voor de buis of via hun computer of tablet op internet zagen hun hoop echter al snel in rook opgaan na een vroeg tegendoelpunt van Magali Gut (1-0, 6de minuut). Daarna werd het niet beter. Zwitserland liep zelfs verder uit met een knappe goal vanop afstand van Alisha Lehmann (2-0, 64ste minuut) vooraleer Tessa Wullaert op aangeven van Elena Dhont de Belgische eer kon redden (2-1). In Mogosoaia draaide Roemenië een vroege achterstand tegen Kroatië nog voor de rust om in een voorsprong die uiteindelijk uitmondde in een ruime 4-1-overwinning!

Bekijk de video rond Roemenië – Kroatië met dank aan FRF TV:

De volgende interland van de Belgian Red Flames is als het coronavirus het toelaat op dinsdag 27 oktober 2020 in het Süduvastadion van Marijampole op bezoek bij Litouwen!

***Dit waren de doelpuntenmakers op dinsdag 22 september 2020 in groep H:

Roemenië – Kroatië 4-1 (rust: 3-1);

Doelpunten: 10′ Ivana Rudelic 0-1, 17′ Iva Landeka 1-1 owngoal, 40′ Mara Batea 2-1, 45′ + 4′ Andrea Herczeg 3-1, 68′ Laura Rus 4-1.

Foto – (c) FRF

Zwitserland – België 2-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 6′ Malin Gut 1-0, 64′ Alisha Lehmann 2-0, 71′ Tessa Wullaert 2-1.

Met haar doelpunt maakte Alisha Lehmann een einde aan de Belgische illusies in Thun! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke