Share

Op zaterdag 19 september 2020, twee weken later dan oorspronkelijk voorzien was, ging het Belgisch nationaal vrouwenvoetbal van start. In de tweede klasse B ontving het beloftenteam van FWS Woluwe in het Fallonstadion R. Aywaille FC, de kampioen uit de eerste provinciale van de provincie Luik van vorig seizoen.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het beloftenteam van FWS Woluwe onder leiding van trainer Fred Suzanne won dus met 5-0 tegen R. Aywaille FC dankzij een vroeg doelpunt van Allison Verhoeven op strafschop (1-0, 2de minuut) in de eerste helft en nog vier goals in de tweede helft van Ashley Faith Hall (2-0, 58ste minuut), Hanne Mylle (3-0, 60ste minuut), Ambre De Meester (4-0, 89ste minuut) en Magaly Guiteras (5-0, 90ste minuut). Aangezien de scheidsrechter met dienst Jean-Marie Bobo Yamume Mwikulu niet kwam opdagen moest hij vervangen worden door gelegenheidsscheidsrechter Karim T. Durden.

Luister naar Deborah Kadima (R. Aywaille FC) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Luister naar Allison Verhoeven (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

De ‘Zidane’ van Allison Verhoeven kan U zien na 1.48 in de samenvatting van de wedstrijd.

Op de tweede speeldag op zaterdag 3 oktober 2020 staat er voor R. Aywaille FC opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dan gaan ze om 16 uur op bezoek bij het beloftenteam van ASE De Chastre. Het beloftenteam van FWS Woluwe komt pas op zondag 4 oktober 2020 opnieuw in actie als het op bezoek gaat bij Olympic Club Charleroi met aftrap om 12u30 in het Stade Communal van Marchienne-Au-Pont.

R. Aywaille FC bij de start van een nieuw voetbalavontuur in de 2de klasse B! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

R. Aywaille FC, dat onder leiding staat van Lionel Lapaille, heeft nadien nog een uitwedstrijd op zaterdag 10 oktober 2020 bij VVC Brasschaat vooraleer het op zaterdag 17 oktober 2020 om 16 uur voor het eerst thuis mag aantreden tegen KVC Westerlo Ladies. Het beloftenteam van FWS Woluwe mag op zaterdag 10 oktober 2020 al opnieuw thuis spelen en dat tegen KVV Vosselaar, de kampioen in de eerste provinciale Antwerpen van vorig seizoen. De aftrap dan is in het Fallonstadion opnieuw om 15 uur!

Het beloftenteam van FWS Woluwe vlak voor de start van het nieuwe seizoen 2020/21! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share