Share

Op zondag 18 oktober 2020, de dag van de Ronde van Vlaanderen in het wielrennen, stond er met Club YLA – RSC Anderlecht op de 5de speeldag van de Women’s Scooore Super League ook een topaffiche op het programma in de schaduw van het Jan Breydelstadion.

Het werd een boeiende en spannende wedstrijd die U hier in samenvatting kan bekijken met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Het ongeslagen RSC Anderlecht moest al vroeg in de wedstrijd een kopbaldoelpunt van Frieke Temmerman (1-0) toestaan, het eerste tegendoelpunt van het seizoen in deze nieuwe competitie voor vrouwelijk paars-wit, en dat zorgde ervoor dat de landskampioen het voor het eerst dit seizoen knap lastig werd gemaakt. Doelvrouw Justien Odeurs hield de thuisploeg bijna halfweg de tweede helft van een tweede goal en daarna konden de bezoekers op voorzet van Tessa Wullaert via het hoofd van Kassandra Missipo op gelijke hoogte komen (1-1). Captain Laura De Neve lukte vervolgens via Isabelle Iliano de 1-2 en de ingevallen Mariam Abdulai Toloba trapte daarna knap het beslissende derde doelpunt van de bezoekers tegen de netten (1-3). In het slotoffensief wist Club YLA na een vrije trap van Jody Vangheluwe via Justien Odeurs nog de aansluitingstreffer te scoren (2-3) maar verder kwam het team van coach Leo Van der Elst niet meer.

RSC Anderlecht kon de meegereisde fans na de wedstrijd opgelucht begroeten want de 3 punten gingen mee de bus op met de regerende landskampioen in het Belgische vrouwenvoetbal. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht blijft zo na 5 speeldagen leider met het maximum van 15 op 15, KAA Gent Ladies, dat vrijdagavond thuis met 4-0 won tegen Sporting de Charleroi volgt op 2 punten, Standard op 3 en Club YLA na de nederlaag van zondag op 5 punten.

Bekijk de fotoreportage rond Club YLA – RSC Anderlecht van David Catry via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share