Share

De Women’s Scooore Super League is inmiddels vijf speeldagen ver. Een van de opvallende zaken is dat jonge talenten bij de deelnemende ploegen al enkele doelpunten wisten te scoren in deze competitie.

Luna Vanzeir, hier aan de bal voor OHL Women, was iin het seizoen 2019/20 de jongste doelpuntenmaakster in de Belgische Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vorig seizoen was Luna Vanzeir met haar 16 jaar 11 maanden en 14 dagen de jongste doelpuntenmaker in de Super League toen ze op zaterdag 21 december 1999 in de 89ste minuut de gelijkmaker lukte voor OH Leuven op bezoek bij Club Brugge (1-1). Dit seizoen was de Nederlandse Lobke Loonen (ex-PSV Eindhoven) op de eerste speeldag met haar 17 jaar, 11 maanden en 14 dagen meteen de jongste schutter in deze reeks. Maar inmiddels is met Alixe Bosteels een van haar ploeggenoten bij de vrouwelijke Buffalo’s de jongste doelpuntenmaker geworden in de Women’s Scooore Super League 2020/21.

Alixe Bosteels wordt in het Regenboogstadion van SV Zulte Waregem omringd door Silke Vanwynsberghe (links) en Fran Meersman (rechts). Ze scoorde zonet haar allereerste goal in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Alixe Bosteels scoorde bij haar invalbeurt in het Regenboogstadion voor KAA Gent Ladies op bezoek bij SV Zulte Waregem in de 80ste minuut meteen haar allereerste goal ooit in het vrouwensenioresvoetbal. Ze was toen 16 jaar, 4 maanden en 11 dagen oud. Daarmee deed ze beter dan Jorien Voets, de jongste schutter na het bezoek van KRC Genk Ladies aan Club YLA op de tweede speeldag, en Estée Cattoor van OHL Women, die in de thuiswedstrijd tegen SC Eendracht Aalst Ladies op de derde speeldag dan weer de voorlopig jongste schutter was geworden.

Luister naar Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

KAA Gent Ladies ontvangt op zaterdag 31 oktober 2020 om 16u45 eersteklasser KV Mechelen in de achtste finales van de Beker van België. Daarna gaat het op bezoek bij Club YLA op de 6de speeldag in de competitie en dat op zaterdag 7 november 2020 in Aalter met aftrap om 14 uur in een wedstrijd die ook op Eleven Sports zal te zien zijn! Op vrijdag 13 november 2020 volgt opnieuw een uitduel in de competitie namelijk op bezoek bij RSC Anderlecht met aftrap om 20 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd in de Women’s Scooore Super League van KAA Gent Ladies is in principe op vrijdag 20 november 2020 om 20 uur thuis tegen Standard.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share