Share

De Belgian Red Flames zijn goed geland in Litouwen waar ze op dinsdag in Mariejampole hun voorlaatste EK-kwalificatieduel zullen spelen in het stadion van FK Suduva. De UEFA heeft inmiddels ook de scheidsrechter voor dat duel aangewezen.

De Belgian Red Flames, hier op training met Justine Vanhaevermaet en Kassie Missipo, zien in Litouwen een oude bekende als scheidsrechter terug! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het scheidsrechterskwartet voor deze wedstrijd hoefde niet zo ver te reizen deze keer want ze zijn allen afkomstig uit Finland. De 39-jarige Lina Lehtovaara mag de wedstrijd leiden met als assistenten Lotta Vuorio en Jenni Mahlamäki. De vierde official komt ook uit Finland en is Ifeoma Kulmala. Lina Lehtovaara is geen onbekende voor de Belgian Red Flames want ze was op woensdag 6 maart 2019 vierde scheidsrechter bij het duel België – Oostenrijk op de Cyprus Women’s Cup 2019 (0-0 en 4-3-winst na strafschoppen) en ze floot het kwalificatieduel op weg naar het WK 2019 in Frankrijk tussen Roemenië en België op vrijdag 31 augustus 2018 in Botosani toen de Belgian Red Flames daar voor 3.867 toeschouwers met 0-1 wonnen dankzij een laat doelpunt van Ella Van Kerkhoven (85ste minuut).  Op woensdag 7 maart 2018 floot ze de finale van de Cyprus Women’s Cup in Larnaca tussen Italië en Spanje (0-2) en in een verder verleden floot ze de terugwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League tussen Turbine Potsdam en Standard die op 5-0 eindigde op woensdag 3 oktober 2012. Op dinsdag 27 oktober 2020 speelt ze de dus de hoofdrol in Litouwen – België, een duel dat rechtstreeks te zien zal zijn op Canvas en Club RTL.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share