Share

Denemarken, Noorwegen en Zweden, drie landen uit Scandinavië, plaatsten zich op dinsdag 27 oktober 2020 voor de eindronde van het EK 2021 dat in 2022 zal plaatsvinden in Engeland.

Het was party time bij Denemarken na de overwinning op bezoek bij Italië! Foto – (c) DBU / Kvindelandsholdet

In groep B won Denemarken in Empoli met 1-3 op bezoek bij Italië. De kwartfinalist op het WK 2019 in Frankrijk was al vijf jaar thuis ongeslagen maar tegen de verliezende finalist van het EK 2017 in Nederland stond het bij de rust al met 0-2 in het krijt na een owngoal van doelvrouw Laura Giuilani na een hoekschop van Nicoline Sörensen (0-1, 6de minuut) en een tweede doelpunt van Nadia Nadim (0-2, 17de minuut). Kort na de rust zorgde Nadia Nadim, de speelster van PSG, zelfs voor een derde Deense goal waarna Italië enkel nog de eer kon redden via Valentina Giacinti (1-3, 60ste minuut). Denemarken is met het huidige puntentotaal zeker van een ticket omdat het zelfs bij thuisverlies op dinsdag 1 december 2020 tegen Italië met drie doelpunten verschil altijd als één van de beste tweedes naar Engeland gaat! Italië komt als enig ander team nog in aanmerking voor de tweede plaats. De andere teams Bosnië-Herzegovina, Israël, Malta en Georgië zijn uitgeschakeld!

Denemarken verzekerde zich in het Italiaanse Empoli van de kwalificatie voor het volgende EK in Engeland! Foto – (c) DBU / Kvindelandsholdet

In groep C won Noorwegen, de Europese kampioen van 1989 en 1995, dinsdagavond in Cardiff tegen Wales met het kleinste verschil (0-1). Frida Maanum (zie foto onder met het nummer 18) lukte even over het uur het enige doelpunt van de wedstrijd (61ste minuut) en dat was goed voor een 18 op 18 en de EK-kwalificatie van Noorwegen! Voor de tweede plaats gaat het nog tussen Wales, Noord-Ierland en Wit-Rusland! Het nationale vrouwenvoetbalteam van de Faeröer-eilanden is uitgeschakeld!

Foto – (c) NFF / UEFA.com

In groep F tenslotte won Zweden, derde op het voorbije WK 2019 in Frankrijk, thuis in het Gamla Ullevi in Göteborg tegen Ijsland met 2-0 dankzij goals van Sofia Jakobsson (1-0, 25ste minuut) en van Olivia Schough (2-0, 57ste minuut). Ijsland heeft de beste papieren voor de tweede plaats maar ook Slovakije kan nog als tweede eindigen in deze groep. Hongarije en Letland zijn uitgeschakeld!

Olivia Schough, hier aan het werk voor Zweden tijdens het EK 2017 in Nederland in Breda tegen Duitsland, lukte een knappe goal in de thuiswedstrijd tegen Ijsland! Zij zal dus met Zweden aanwezig zijn op het volgende EK! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Er zijn dus op dit ogenblik al 6 teams geplaatst voor het volgende EK in Engeland dat van woensdag 6 juli 2022 (met de openingswedstrijd op Old Trafford in Manchester) tot en met zondag 31 juli 2022 (de dag van de finale op Wembley) zal plaatsvinden. Het zijn gastland Engeland, Europees titelverdediger Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden! 

Lees ook nog over de Belgian Red Flames in groep H:

Vrouwenteam.be

Bekijk de doelpunten van Zweden thuis tegen Ijsland via:

Website SVT

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share