Op woensdag 4 november 2020 vroeg in de namiddag stond één van de topaffiches uit de eerste voorronde van de UEFA Women’s Champions League 2020-21 op het programma. PAOK Saloniki, de kampioen van Griekenland en één van de reekshoofden, nam het thuis op tegen de Portugese landskampioen SL Benfica.

SL Benfica, een te vermijden tegenstander in de tweede voorronde van de UWCL! Foto – (c) SL Benfica

PAOK Saloniki lukte wel één van de mooiste doelpunten uit deze eerste voorronde dankzij een knap schot met rechts van buiten het strafschopgebied van captain Thomai Vardali, de nummer 10 van de Griekse kampioen die ook vorig jaar scoorde toen ze met haar club de voorronde afwerkte in Denderleeuw. Haar aansluitingstreffer even voor het uur (56ste minuut) zorgde echter maar voor een korte heropflakkering voor de thuisploeg want bij de rust stond het al 0-2 voor de bezoekers.

Catarina Amado lukte het derde doelpunt voor Europees debutant SL Benfica! Foto – (c) SL Benfica

Het duel in het stadion van Makedonikos FC in Neapoli, een van de voorsteden van Thessaloniki, was nauwelijks afgetrapt of SL Benfica kwam op voorsprong toen Eyia Lacasse de bal voorgaf, Silva Sobrinho naar doel trapte en Kliemaschwsk Araujo in het geharrewar scoorde (0-1, 3de minuut). Het team uit Portugal was beter dan de Griekse kampioen en kort voor de rust verdubbelde het de voorsprong via Eyja Lacasse die  een mooi opgezette aanval van achteruit via Carole Costa en Christy Ucheibe perfect met links tussen de benen van de uitgelopen doelvrouw Anthi Papakonstantinou afrondde (0-2, 44ste minuut). De tegentreffer van PAOK gaf de thuisploeg eventjes hoop maar vier minuten later was het duidelijk dat SL Benfica de beslissende tweede voorronde zou bereiken toen Catarina Amado een derde bezoekende treffer op aangeven van Ana Rita Seiça lukte (1-3, 61ste minuut). De score veranderde niet meer en SL Benfica wordt dus een te vermijden tegenstander voor RSC Anderlecht als zij op woensdagavond 4 november 2020 thuis Linfield Ladies FC opzij weten te zetten!