Share

Op vrijdag 6 november 2020 stond de loting voor de tweede en beslissende voorronde in de UEFA Women’s Champions League op het programma. Het was uitkijken tegen wie de Belgische landskampioen RSC Anderlecht zou moeten uitkomen.

RSC Anderlecht mag na de winst thuis tegen Linfield Ladies FC ook in de tweede kwalificatieronde van de UWCL thuis in het Lotto Park aantreden! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Van de tien mogelijke tegenstanders voor RSC Anderlecht bleven er voor de loting uiteindelijk twee over want de UEFA had zelf vooraf al op basis van de ranking van de clubcoëfficiënten, van COVID-19 reisbeperkingen en van geografische benaderingen 5 groepjes gevormd van telkens 2 reekshoofden en 2 niet-reekshoofden. Voor RSC Anderlecht betekende het dat ze als reekshoofd in groep 2 terechtkwamen en ofwel het Sloveense WFC Pomurje zouden tegenkomen ofwel het Portugese SL Benfica! Daarnaast zou nog moeten bepaald worden of ze thuis of uit zouden spelen.

Binnenkort zal ook het vrouwenvoetbalteam van Sport Lisboa e Benfica plaats mogen nemen in de dug out van het Lotto Park! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Iets na twaalf uur deze middag was de loting voorbij en is de affiche van deze tweede kwalificatieronde het duel tussen RSC Anderlecht en SL Benfica, debutant bij de vrouwen op Europees vlak dit jaar. Vrouwelijk paars-wit mag de Portugese landskampioen ontvangen in het Lotto Park op woensdag 18 of donderdag 19 november 2020!

Het vrouwenvoetbalteam van SL Benfica 2020/21! Foto – (c) SL Benfica

Het vrouwenvoetbalteam van Sport Lisboa e Benfica plaatste zich afgelopen woensdag 4 november 2020 voor de tweede kwalificatieronde na winst op bezoek bij het Griekse PAOK Saloniki (1-3), vorig jaar nog tegenstander van RSC Anderlecht in de voorronde. In de huidige competitie in Portugal staat het team van coach Luis Andrade, zelf een ex-profvoetballer, in de reeks SUL (de Zuidreeks) van het Campeonato Natcional Feminino mee aan de leiding met het maximum van 12 punten uit 4 duels en een doelsaldo van 21-2. Het speelt nog 3 competitieduels vooraleer het naar België zal afzakken namelijk op zondag 8 november 2020 uit bij Torreense, op woensdag 11 november 2020 om 21 uur thuis tegen Amora en op zondag 15 november 2020 de derby en de topaffiche op bezoek bij Sporting Clube de Portugal, dat voorlopig ook 12 op 12 heeft, om 16 uur lokale tijd.

Carole Costa, die ooit al scoorde voor Portugal tegen België, wisselde de voorbije zomer Sporting Lissabon voor SL Benfica! Zij mag straks met haar club aantreden in het Lotto Park tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

SL Benfica heeft een team met veel internationale ervaring want er spelen zowel Portugese internationals bij de club (Carole Costa, Silvia Rebelo, …) alsook enkele buitenlandse voetbalsters met Europese ervaring (Christy Ucheibe uit Nigeria, Cloé Lacasse uit Canada, Nicole Raysla Silva Sobrinho en de momenteel geblesseerde Darlene uit Brazilië). In het verleden speelde het mannenteam van RSC Anderlecht vijf keer tegen SL Benfica en het won ooit in Lissabon de allereerste en enige UEFA Cup tegen deze club en dat op woensdag 18 mei 1983 (na 1-0-thuiswinst (doelpunt Kenneth Brylle en een 1-1-gelijkspel in het Estadio da Luz dankzij een goal van Juan Lozano). Het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht kan ook opnieuw geschiedenis schrijven tegen SL Benfica want bij winst staat het voor het tweede jaar op rij in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League!

Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Dit is de volledige loting voor de tweede kwalificatieronde van de UEFA Women’s Champions League 2020/21:

Górnik Łęczna (Polen) – Apollon LFC (Cyprus);

WFC Pomurje (Slovenië) – Ferencváros (Hongarije);

NSA Sofia (Bulgarije) – ŽFK Spartak Subotica (Servië);

Valur (Ijsland) – Glasgow City (Schotland);

Vllaznia (Albanië) – FC Minsk (Wit-Rusland);

Gintra Universitetas (Litouwen) – Vålerenga (Noorwegen);

RSC Anderlecht (België) – SL Benfica (Portugal);

SFK Sarajevo (Bosnië-Herzegovina) – WFC-2 Kharkiv (Oekraïne);

St. Pölten (Oostenrijk) – CSKA Moskou (Rusland);

Olimpia Cluj (Roemenië) – Lanchkuti (Georgië);

De wedstrijden zullen gespeeld worden op woensdag 18 of donderdag 19 november 2020.

Hier kan U de website van het vrouwenvoetbalteam van SL Benfica vinden:

SL Benfica FF

Bekijk nog eens beelden, interviews en foto’s rond RSC Anderlecht – Linfield Ladies FC in de eerste kwalificatieronde van de UWCL 2020/21 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share