Share

De huidige coronacrisis zorgde ervoor dat sommige teams plots hun thuiswedstrijd op een totaal vreemd veld moesten afhandelen. Zo werd het vrouwenvoetbal in de Women’s Scooore Super League nu ook plots in Knokke en Overijse gespeeld.

KAA Gent is aangekomen in Knokke waar hun Ladies Club YLA zullen partij geven! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De slag om Vlaanderen tussen Club YLA en KAA Gent Ladies ging op zaterdag 7 november 2020 door in het Burgemeester Leopold Lippens Park van Knokke waar normaal gezien Royal Knokke FC in actie komt. Dit keer werd er dus vrouwenvoetbal gespeeld en dat zal ook zo zijn bij de volgende televisiewedstrijd op Eleven Sports want ook Club YLA – OHL Women op zaterdag 21 november 2020 om 14 uur zal aan de Belgische kust gespeeld worden. Tussendoor gaat het team van coach Leo Van Der Elst op bezoek bij Standard op zaterdag 14 november 2020!

Een van de vele duels tijdens de Slag om Vlaanderen in het vrouwenvoetbal: Nicky Van Den Abbeele (ex-KAA Gent Ladies) aan de bal voor Club YLA met een opzittende Jolet Lommen van de vrouwelijke Buffalo’s! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook SV Zulte Waregem speelde afgelopen zaterdag niet aan de vertrouwde Kastanjelaan in Zulte tegen OHL Women maar wel op de Essevee Academie aan de Zuiderlaan 30 in Waregem waar het in de voorbereiding op dit seizoen ook al aantrad tegen de Franse tweedeklasser Rijsel. Het is nog niet bekend of vrouwelijk Essevee na het bezoek aan SC Eendracht Aalst Ladies volgende week zaterdag ook daar de volgende thuiswedstrijden zal afwerken.

SV Zulte Waregem en OHL Women betreden het veld op de Essevee Academie aan de Zuiderlaan in Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

RSC Anderlecht was op zondag 8 november 2020 niet te bewonderen in het Lotto Park, ook niet op Neerpede en evenmin zoals de voorbije jaren op Tubeke maar uiteindelijk vond de thuiswedstrijd tegen een door het coronavirus fel verzwakt KRC Genk Ladies wel plaats in het Begijnhofstadion van Overijse. Een locatie waar men zich op een mooie warme novemberdag wel in Oostenrijk of Zwitserland waant. Het is echter nog afwachten waar de volgende thuiswedstrijd van RSC Anderlecht op vrijdag 13 november 2020 tegen KAA Gent Ladies zal plaatsvinden. Daarover is nog geen beslissing gevallen.

Scheidsrechter Theophile Diskeuve en zijn assistenten in het Begijnhofstadion van Overijse met beide captains Laura De Neve (RSC Anderlecht) en Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit waren alle uitslagen op de 6de speeldag in de Women’s Scooore Super League:

Sporting de Charleroi – Standard 0-6;

Noémie Gelders (10) en Davinia Vanmechelen (25) maken zich op voor een vrije trap voor Standard op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

FWS Woluwe – SC Eendracht Aalst Ladies 0-0;

De vos die tijdens de rust van FWS Woluwe – SC Eendracht Aalst Ladies een kijkje kwam nemen in het Fallonstadion van Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Club YLA – KAA Gent Ladies 3-2;

SV Zulte Waregem – OHL Women 2-4;

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 10-0.

Bekijk de samenvatting van RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk foto’s van Sevil Oktem, Stijn Audooren, Dirk Vuylsteke en David Catry van alle wedstrijden op de 6de speeldag via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

 

Share