In het weekend dat de Verenigde Staten zekerheid kregen over hun nieuwe president Joe Biden met ook voor de allereerste keer een vrouwelijke vice-president Kamala Harris stond in de Belgische Women’s Scooore Super League de 6de speeldag op het programma.

Davinia Vanmechelen laat de speelsters van Sporting de Charleroi achter zich aan lopen. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op vrijdagavond haalde Standard in de allereerste vrouwelijke Waalse derby al zwaar uit op bezoek bij Sporting de Charleroi. Noémie Gelders lukte voor de rust al twee goals (0-2) en nadat Lisa Petry en Davinia Vanmechelen ook een doelpuntje meepikten maakte de spits van de vrouwelijke Rouches het half dozijn vol met nog twee goals waardoor ze zelf voor het eerst vier doelpunten in één wedstrijd in de Women’s Scooore Super League lukte. Met acht doelpunten in deze competitie achter haar naam kan bondscoach Ives Serneels een selectie van deze doeltreffende spits misschien wel eens overwegen.

Noemie Gelders heeft alweer gescoord. Zij is blij terwijl de ontgoocheling staat af te lezen op het gezicht van Delphine Préaux van Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In het andere duel van de vrijdagavond gingen zowel thuisploeg Fémina White Star Woluwe als het bezoekende team SC Eendracht Aalst op zoek naar een eerste overwinning. Kansen waren er wel maar zowel doelvrouw Hazel Engelen (FWS Woluwe) als Silke Baccarne (SC Eendracht Aalst Ladies) hielden hun netten schoon. De wedstrijd eindigde dan ook op een scoreloos gelijkspel (0-0) en zo behaalde het team van coach Dirk Decoen een eerste punt dit seizoen. Voor FWS Woluwe was het al het derde gelijkspel in deze competitie.

Doelvrouw Hazel Engelen hield op het einde van de wedstrijd een punt thuis voor FWS Woluwe tegen SC Eendracht Aalst Ladies. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Tijdens de rust kwam er ook nog even een onverwachte bezoeker langs in het Fallonstadion. Aangezien er geen publiek was en er weinig volk en verkeer onderweg is maakte de vos van de gelegenheid gebruik om eventjes het veld en de piste te komen keuren. Beide teams hadden er niets van gemerkt en konden het pas achteraf via video of foto ontdekken.

Bekijk de vos die tijdens de rust een kijkje kwam nemen in het Fallonstadion dankzij Vrouwenteam TV:

Op zaterdag 7 november 2020 was het zonnige maar frisse Knokke even het centrum van het Belgische vrouwenvoetbal want daar in het Burgemeester Leopold Lippens Park vond de ‘Slag om Vlaanderen’ tussen Club YLA en KAA Gent Ladies plaats. Zelfs de bondscoach was even naar de kust afgezakt om het duel bij te wonen.

Charlotte Laridon lukte zopas het openingsdoelpunt voor Club YLA thuis tegen KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Club YLA kwam vroeg op voorsprong via Charlotte Laridon na een assist van Debbie Decoene op voorzet van Jody Vangheluwe en het had ook geluk toen Jolet Lommen elf minuten voor de rust onterecht afgevlagd werd voor buitenspel. Elke Geeraert kreeg wel een gele kaart voor de fout op de ex-speelster van Saestum maar de vrije trap ging tot verbazing van het Gentse bestuur en de neutrale waarnemers naar Club YLA.

Was het buitenspel of niet. Elke Geeraert haalde Jolet Lommen onderuit en kreeg geel maar de vrije trap ging naar Club YLA. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vier minuten later was het wel raak via de sterk spelende Jolet Lommen na een mooie doorsteekbal van Chloé Vande Velde. Zo leek de ruststand op het bord te staan maar dat was buiten Jody Vangheluwe gerekend. Zij snoepte de bal af van Fran Meersman bediende Charlotte Laridon die met het hoofd de 2-1 tegen de netten kopte. Na de rust misten de bezoekers opnieuw teveel kansen maar ze kwamen even over het uur toch op gelijke hoogte via opnieuw Jolet Lommen op aangeven van Lobke Loonen (2-2, 61ste minuut).

Jolet Lommen lukte zopas de tweede gelijkmaker voor KAA Gent Ladies op bezoek bij Club YLA in Knokke! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Leken de bezoekers op weg naar de overwinning dan werd vervolgens bij een Gentse aanval de mee opgerukte Fran Meersman in het strafschopgebied in de rug geduwd waardoor ze uit evenwicht werd gebracht en niet kon afwerken. De daaropvolgende tegenstoot zorgde na voorzet van Jody Vangheluwe via Celien Guns voor de derde Brugse goal (3-2, 66ste minuut). In plaats van op voorsprong stond het team van trainer Dave Mattheus plots weer op achterstand.

Celien Guns is goed gevolgd om het winnende doelpunt binnen te trappen! Club YLA – KAA Gent Ladies staat 3-2! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook daarna bleven de vrouwelijke Buffalo’s aandringen maar het prachtige en verrassende schot van Imani Prez vanop afstand met rechts stuitte via de onderkant van de lat en niet over de lijn terug het veld in.

Imani Prez van KAA Gent Ladies haalt uit met rechts! De streep zal tegen de onderkant van de lat belanden. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Er volgde nog een Brugs handspel in het slot maar ook dat wuifde de referee weg. Wat wel nog gezien werd was de onnodige fout van Celien Guns in de toegevoegde tijd op Jasmien Mathys. Celien werd door scheidsrechter Simon Bourdeaud’Hui met een tweede gele kaart en dus rood uit het veld gestuurd. Even later mocht Club YLA juichen want de drie punten bleven bij het team van coach Leo Van Der Elst.

Club YLA heeft de Slag om Vlaanderen gewonnen en dus kan er flink gevierd worden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Later op de namiddag speelde SV Zulte Waregem op de Essevee Academie thuis tegen OHL Women. In de 40ste minuut stopte Louise Van Den Bergh een strafschop van Amber De Priester en drie minuten later zorgde Lenie Onzia met een vrije trap vanop links voor het openingsdoelpunt (0-1, 43ste minuut). Op het uur verdubbelden de bezoekers zelfs de voorsprong nadat Jill Janssens knap met rechts en in één tijd een voorzet van Estée Cattoor binnentrapte (0-2, 60ste minuut).

Esther Buabadi lukte haar eerste competitiegoal voor SV Zulte Waregem tegen OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Een minuut later lukte Esther Buabadi aan de overkant met links haar eerste goal in de Women’s Scooore Super League (1-2, 61ste minuut) maar via Hannah Eurlings (1-3, 75ste minuut) en Tess Lameir stelden de bezoekers vervolgens de overwinning veilig (1-4, 80ste minuut). Het team van coach Gaytant Angelo maakte vervolgens nog een tweede doelpunt via Julie Devos en dit op aangeven van Amber De Priester (2-4, 87ste minuut). OHL Women klom zo met nu al 9 punten uit 6 duels naar de 5de plaats in het klassement. Het beoogde doel voor het team van Jimmy Coenraets, een ticket voor de play-offs, is op dit ogenblik bereikt maar de competitie is uiteraard nog lang niet gespeeld.

Tess Lameir, alweer een ex-Yellow Flame, die voor het eerst scoorde in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op zondag 8 november 2020 stond de laatste wedstrijd van deze 6de speeldag dan op het programma in het Begijnhofstadion in Overijse. Een prachtige locatie als het mooi weer is zoals dat op deze zonnige herstdag in november ook het geval was. KRC Genk Ladies dat moest spelen zonder vier coronagevallen en ook niet kon beschikken over de toekijkende Aline Zeler betaalde leergeld tegen titelverdediger RSC Anderlecht, dat voor de tweede keer dit seizoen won met dubbele cijfers. Op de 2de speeldag werd het al 0-11 op bezoek bij SV Zulte Waregem terwijl na de 9-0 thuis tegen SC Eendracht Aalst het team van coach Guido Brepoels nu met een 10-0 om de oren naar huis ging. Het Brusselse gevaar kwam vooral over rechts en Tessa Wullaert (6) en Tine De Caigny (3) konden hun aantal doelpunten in deze competitie nog maar eens aandikken. Ook de Roemeense Stefania Vatafu lukte dit keer een goal nadat ze eerder Europees een strafschop over mikte tegen Linfield.

Tine De Caigny en Tessa Wullaert waren dit seizoen samen al goed voor 29 competitiedoelpunten bij de regerende landskampioen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op de volgende speeldag ontvangt RSC Anderlecht de vrouwelijke Buffalo’s opnieuw in Overijse en trekt Club YLA naar Angleur voor een duel tegen Standard. Twee wedstrijden met teams uit de top vier. Het wordt uitkijken of er dan verrassingen te noteren vallen.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 6de speeldag:

Sporting de Charleroi – Standard 0-6 (rust: 0-2);

Doelpunten: 36 Noémie Gelders 0-1, 43’ Noémie Gelders 0-2, 47′ Lisa Petry 0-3, 63′ Davinia Vanmechelen 0-4, 81’ Noémie Gelders 0-5, 84’ Noémie Gelders 0-6.

FWS Woluwe – SC Eendracht Aalst Ladies 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Bekijk een samenvatting met dank aan EA TV:

Luister naar Silke Baccarne (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Anouck Cochez (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Club YLA – KAA Gent Ladies 3-2 (rust: 2-1);

Doelpunten: 7′ Charlotte Laridon 1-0, 38′ Jolet Lommen 1-1, 44′ Charlotte Laridon 2-1, 61′ Jolet Lommen 2-2, 66′ Celien Guns 3-2.

Rode kaart: 90′ + 2′ Celien Guns (Club YLA) (na 2x geel);

Luister naar Lobke Loonen (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Laridon (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

SV Zulte Waregem – OHL Women 2-4 (rust: 0-1);

Doelpunten: 43′ Lenie Onzia 0-1, 60′ Jill Janssens 0-2, 61′ Esther Buabadi 1-2, 75′ Hannah Eurlings 1-3, 80′ Tess Lameir 1-4, 87′ Julie Devos 2-4.

Bijzonderheid: 40′ Louise Van Den Bergh (OHL Women) redt strafschop van Amber De Priester (SV Zulte Waregem).

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 10-0 (rust: 4-0);

Doelpunten: 10′ Tessa Wullaert 1-0, 19′ Tine De Caigny 2-0, 34′ Stefania Vatafu 3-0, 41′ Tessa Wullaert via Lotte Van Den Steen 4-0 owngoal, 53′ Tessa Wullaert 5-0, 57′ Tine De Caigny 6-0, 74′ Tessa Wullaert 7-0, 82′ Tessa Wullaert 8-0, 87′ Tine De Caigny 9-0, 89′ Tessa Wullaert 10-0.

10.Sporting de Charleroi 6-1 (3-24);

Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de 6de speeldag met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

***De topschutters zijn:

18 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert,, hier aan de bal voor RSC Anderlecht tegen KRC Genk Ladies met Fleur Bienkens, is nog altijd de topschutter in de Women’s Scooore Super League met inmiddels 18 doelpunten! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

11 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht),

8 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard), Noémie Gelders (Standard);

Noémie Gelders komt op gelijke hoogte met haar ploeggenote bij Standard Sanne Schoenmakers. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

5 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Jolet Lommen (KAA Gent Ladies);

Jolet Lommen lukte net als Lobke Loonen inmiddels 5 doelpunten voor KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

4 goals:

Marie Minnaert (Club YLA), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Charlotte Laridon (Club YLA), Hannah Eurlings (OHL Women);

Charlotte Laridon is met haar 4 doelpunten opnieuw samen met Marie Minnaert de beste schutter bij Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem