Share

In het begin van vorig seizoen kwam Solange Carvalhas voor de tweede keer in haar carrière voetballen bij RSC Anderlecht maar nog voor de jaarwisseling was ze alweer vertrokken richting Portugal waar ze inmiddels speelt voor FC Famalicão.

Gejuich op de bank bij FC Famalicão na het doelpunt van Solange Carvalhas! Foto – (c) SC Braga / FC Famalicão

Op woensdag 11 november 2020 moest ze met haar club FC Famalicão op bezoek bij SC Braga voor de topaffiche in de Serie Norte want beide teams waren gestart met een 15 op 15. Op slag van rust lukte Solange Carvalhas haar tweede doelpunt van dit seizoen in de Portugese competitie voor haar nieuwe club met een knap schot met links over de doelvrouw (0-1, 45ste minuut). Onmiddellijk na de rust kreeg SC Braga een strafschop na een fout van Giovanna Nascimento op Andreia Norton. Portugees international Dolores Silva, die ooit in Leuven vanop de strafschopstip scoorde tegen de Belgian Red Flames, nam Rute Costa tegenvoets en trapte ook nu zuiver raak (1-1, 49ste minuut). Maar een minuut later liep het helemaal verkeerd bij de thuisploeg. Nàgela Andrade speelde de bal terug op Marie Hourihan. De Griekse doelvrouw verslikte zich bij het controleren van de bal waarna de goed gevolgde Carolina Rocha kon profiteren om het winnende doelpunt tegen de netten te tikken (1-2, 50ste minuut). Na de winst staat Solange Carvalhas dus voorlopig met Fc Famalicão en nog altijd met het maximum van de punten aan de leiding in de Serie Norte.

Bekijk de doelpunten uit SC Braga – FC Famalicão met dank aan de Portugese voetbalbond FPF:

SL Benfica, volgende week woensdag 18 november 2020 de tegenstander van RSC Anderlecht in de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League, ontving in de Serie Sul op de Benfica Campus de derde in de stand Amora FC. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong toen Portugees international Carole Costa een hoekschop vanop links van Pauleta binnenkopte (1-0, 15de minuut) terwijl Cloé Lacasse acht minuten later de voorsprong opnieuw na een hoekschop vanop links van Pauleta verdubbelde toen ze doelvrouw Ana Rita Oliveira onder druk zette (2-0, 23ste minuut). Door een owngoal met het hoofd van Joana Prazeres (35ste minuut) na een voorzet van Nicole stond het bij de rust al 3-0. In de tweede helft viel er nog één doelpunt voor SL Benfica via Joline Amani die uit een scherpe hoek met links en via de paal de eindstand op het bord zette (4-0, 47ste minuut). SL Benfica heeft zo 18 op 18 en het mag nu zaterdag 14 november 2020 aan de derby in het oude Estádio Tapadinha tegen Sporting Lissabon beginnen met 3 punten voorsprong maar met een wedstrijd meer gespeeld.

Lees meer over dit duel en bekijk de video dankzij SL Benfica:

Website SL Benfica

Voor meer over RSC Anderlecht – SL Benfica ga naar:

Vrouwenteam.be

En lees ook nog:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share