Share

Vrouwelijk paars-wit is op dit ogenblik zonder twijfel het beste voetbalteam in België. Dat liet het op vrijdag 13 november 2020 zien in de thuiswedstrijd tegen KAA Gent Ladies toen het voor de tweede keer in de clubgeschiedenis en binnen de week op het veld van Tempo Overijse mocht aantreden.

KAA Gent Ladies voor de aftrap van de topaffiche in Overijse tegen regerend landskampioen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KAA Gent Ladies had wel de bedoeling om het team van coach Patrick Wachel degelijk partij te geven alhoewel het moest aantreden zonder de geblesseerde Jolet Lommen. Coach Dave Mattheus liet zijn team onmiddellijk druk zetten op RSC Anderlecht op alle hoeken van het veld. Niet eenvoudig tegen een elftal internationals dat technisch sterk is, de bal goed laat rondgaan, fysiek helemaal op punt staat, een enorm loopvermogen heeft, over een pak meer ervaring beschikt en ook nog eens op taktisch vlak heel goed ontwikkeld is.

Het was een avond van assists voor Tessa Wullaert tegen KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert scoorde op deze regenachtige vrijdagavond niet maar ze gaf wel vier assists. Bij het eerste doelpunt legde ze de bal terug op Tine De Caigny (1-0, 15de minuut). Bij het tweede doelpunt verstuurde ze vanop eigen helft de bal diep richting Laura Deloose die met rechts de score kort voor de rust verdubbelde (2-0, 43ste minuut).

De oprukkende rechtsachter Laura Deloose, hier met Fran Meersman (KAA Gent Ladies) in de achtervolging, is bij dit seizoenbegin een hekel voor elke verdediging! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het derde doelpunt was een hoekschop van de ex-speelster van VfL Wolfsburg en Manchester City die door de mee opgerukte centrale verdediger Charlotte Tison tegen de netten werd gekopt (3-0, 55ste minuut) en bij het vijfde doelpunt zette ze met een hakje vanop de rand van het strafschopgebied Laura Deloose op weg naar haar tweede van de avond (5-0, 89ste minuut).

Laura De Neve was ook in Overijse succesvol met een vrije trap voor RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Tussendoor had Laura De Neve nog met links op de voor haar gebruikelijke manier een vrije trap vanop de rand van het strafschopgebied binnen getrapt (4-0, 80ste minuut) en dit nadat scheidsrechter Anthony Letellier wellicht iets te streng Lyndsey Van Belle uit het veld had gestuurd voor een fout op de ingevallen en doorgebroken Sakina Ouzraoui Diki. Nog meegeven dat ook een andere invalster Elke Van Gorp ook nog de lat trof (78ste minuut) vooraleer Justien Odeurs het jonge Gentse talent Jasmien Mathys van het eerreddende doelpunt wist te houden (86ste minuut).

Laura Deloose, Tine De Caigny en Tessa Wullaert drie van de vele smaakmakers bij een op dit moment ongenaakbaar RSC Anderlecht in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

‘The Purple Princesses’ van coach Patrick Wachel zijn klaar voor hun Europees duel volgende woensdag 18 november 2020 in het Lotto Park in de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League tegen Benfica Lissabon. Normaal gezien zouden ze zich in deze vorm en met deze manier van spelen zonder veel problemen moeten kunnen plaatsen bij de laatste 32 beste teams van het Europese vrouwenvoetbal.

Bekijk de video rond dit duel met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Luister naar Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura Deloose (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem en Stijn Audooren rond deze wedstrijd via:
 
 
Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share