Share

Begin dit jaar stonden ze nog tegenover mekaar in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal net voor bekend werd dat SV Zulte Waregem zeker aan de uitgebreide competitie zou mee gaan doen. Bijna tien maanden later stonden ze opnieuw tegenover mekaar met gewijzigde teams en een nieuwe uitdaging!

Een beetje ballet op het veld van het Pierre Cornelisstadion in Aalst met Lieselot De Kegel van de thuisploeg en Ella Vierendeels van de bezoekers. Pauline Windels en Ianthe Meersschaert kijken toe! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het team van Dirk Decoen haalde vorige week op bezoek bij FWS Woluwe een eerste punt in de Women’s Scooore Super League terwijl SV Zulte Waregem al op de openingsdag eveneens uit bij FWS Woluwe voor het eerst won in deze competitie. Het team van coach Gaytant Angelo haalde ook al een punt op bezoek bij Club YLA op de 3de speeldag. Beide teams wilden dus maar al te graag winnen op deze 7de speeldag!

U kan een samenvatting van SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem bekijken met dank aan EA TV:

Won SC Eendracht Aalst Ladies vorig seizoen in de eerste klasse nog met 4-1 tegen vrouwelijk Essevee dan werd het nu in de nieuwe topreeks van het Belgische vrouwenvoetbal een gelijkspel na doelpunten van Sheryl Merchiers op strafschop voor de bezoekers (0-1, 56ste minuut) en een knappe kopbalgoal van Daisy Baudewijns op aangeven van Anke Vanhooren (1-1, 62ste minuut). De ingevallen Anne-Lore Scherrens trof in de 65ste minuut ook nog de paal voor Essevee Women SL terwijl ook beide doelvrouwen Silke Baccarne  van SC Eendracht Aalst en Ianthe Meersschaert van SV Zulte Waregem met enkele knappe reddingen ook hun steentje bijdroegen in de puntendeling van beide teams.

Chloe Van Mingeroet en ook Margaux Van Ackere proberen de scheidsrechter nog op andere gedachten te brengen maar helaas is er geen VAR aanwezig in het Belgische vrouwenvoetbal. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Tot slot nog meegeven dat ook in dit duel een discutabele rode kaart viel en dat voor Chloé Van Mingeroet, de captain van de thuisploeg, terwijl SC Eendracht Aalst kort voor de rust ook al Anaëlle Wiard verloor met een knieblessure. Zij moest met een draagberrie van het veld gedragen worden en is wellicht meerdere maanden onbeschikbaar.

Luister naar Sheryl Merchiers (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Daisy Baudewijns (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Op de volgende speeldag gaat SC Eendracht Aalst Ladies, dat nu dus twee weken op rij ongeslagen bleef en telkens een punt haalde, op vrijdag 21 november 2020 op bezoek bij SC Charleroi. SV Zulte Waregem mag op zaterdag 22 november 2020 KRC Genk Ladies ontvangen. De volgende thuiswedstrijd van SC Eendracht Aalst is al de week nadien want de inhaalwedstrijd tussen het team van trainer Dirk Decoen en KRC Genk Ladies is vervroegd naar zaterdag 28 november 2020 om 14 uur.

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond deze wedstrijd via:

Sportpix.be

Bekijk ook nog deze reportage van TV-Oost rond deze wedstrijd:

Website TV Oost

Lees meer over en bekijk het duel van vorig seizoen in eerste klasse tussen dezelfde teams via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share