Share

Ook in derde klasse zijn de kampioenen gekend. In derde klasse A haalde KV Mechelen het na een boeiend duel thuis op de kleine Malinwa tegen KSK Voorwaarts Zwevezele met 2-1. Naast drie goals (van Tess Veegaete voor de bezoekers, Lenny Oerlemans en Stefanie Vos voor KVM) en een gemiste strafschop (Eva Deparck trapte voor de bezoekers op de paal) vielen er ook nog twee rode kaarten (eentje voor Kim Van Hoof van KV Mechelen en eentje voor Eva Deparck van de bezoekers) in deze topaffiche die ook gewoon zonder assistent-scheidsrechters werd gespeeld en waarin de thuisploeg in het rood en geel begon en in het blauw speelde na de rust!

KV Mechelen is dus de kampioen, KSK Voorwaarts Zwevezele wordt nu wellicht het team dat het meeste doelpunten scoorde in het Belgische nationale vrouwenvoetbal dit seizoen. Maar er is wel nog een laatste speeldag waarin KV Mechelen op bezoek gaat bij KSK Beveren, dat nog strijd levert met Turnhout voor de vijfde plaats, die recht geeft op rechtstreekse promotie naar tweede klasse. In het andere geval kan het nog via de eindronde die in 6 reeksen van 3 ploegen zal worden gespeeld. KSK Voorwaarts Zwevezele sluit af thuis tegen Lentezon Beerse. Céline Vandekerckhove kan haar doelpuntentotaal (ze heeft momenteel 39 competitiegoals) daarin eventueel nog opkrikken. Maria-ter-Heide, dat voorlopig met Mariska Hufkens (41 doelpunten) de topschutter van deze reeks in de rangen heeft, sluit derde klasse A af met een thuiswedstrijd om 18 uur tegen het beloftenteam van DV Famkes Merkem.

Dit is de stand na 25 speeldagen in derde klasse A:
1. KV Mechelen 25-65 (21+, 119-16), 2. KSK Voorwaarts Zwevezele 25-61 (19+, 126-43), 3. Maria-ter-Heide 25-59, 4. KAA Gent Ladies C 25-54, 5. FC Turnhout en KSK Beveren 25-42 (13+), 7. R. Knokke FC 25-38, 8. SK Staden 25-37, 9. KFC Merelbeke 25-34, 10. Strijland Gooik 25-26, 11. Lentezon Beerse 25-16, 12. KDC Ruddervoorde 25-14, 13. DV Famkes Merkem B 25-10, 14. KWS Desselgem 25-9.

Dit is het programma voor de 26ste speeldag in derde klasse A op zaterdag 30 april 2016 om 15 uur:
KAA Gent Ladies C – R. Knokke FC (13u);
KSK Voorwaarts Zwevezele – Lentezon Beerse;
SK Staden – KFC Merelbeke;
Strijland Gooik – KWS Desselgem;
FC Turnhout – KDC Ruddervoorde;
KSK Beveren – YR KV Mechelen;
Maria-ter-Heide – DV Famkes Merkem B (18u);

Bekijk een verslagje van KV Mechelen – KSK Voorwaarts Zwevezele met dank aan Philip Kennes:

Bekijk de strafschop van KSK Voorwaarts Zwevezele met dank aan Luc Bosmans:

Bekijk de gelijkmaker van Stefanie Vos met dank aan Luc Bosmans:

Bekijk het winnende doelpunt van Lenny Oerlemans met dank aan Luc Bosmans:

En bekijk een beetje van het feest met dank aan Luc Bosmans:

Lees nog meer over derde klasse:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over updatenieuws over KFC Turnhout ga naar RTV van donderdag 28 april 2016 vanaf 12.28:
RTV Kempen 28/04/2016

Share