Share

Tegen Engeland speelde Estland de EK-kwalificatieinterland op weg naar het EK 2017 in Nederland nog gewoon in de schitterende A. Le Coq Arena in Tallinn. De Belgian Red Flames krijgen echter niet zoveel waardering. Zij worden op vrijdag 3 juni 2016 met aftrap om 14 uur net als Servië eerder in de campagne en Bosnië-Herzegovina drie dagen later op maandag 6 juni 2016 ontvangen 185 kilometer van de hoofdstad van Estland namelijk in het Stadion Tartu Tamme in Tartu.

Estland voor het duel in Leuven tegen de Belgian Red Flames! Ook de terugwedstrijd wordt in een universiteitsstad gespeeld! Foto - Dirk Vuylsteke

Estland voor het duel in Leuven tegen de Belgian Red Flames! Ook de terugwedstrijd wordt in een universiteitsstad gespeeld! Foto – Dirk Vuylsteke

Er is ook een luchthaven in Tartu, waar de Emajõgi (de langste rivier van Estland) passeert, maar het wordt voor de Belgian Red Flames wellicht nog een lange busreis van 185 kilometer vanuit Tallinn Airport richting de tweede stad van het land die 100.000 inwoners telt en vooral bekend is als universiteitsstad en centrum voor de jeugd. Het stadion zelf heeft een atletiekpiste wat op zich niet echt aantrekkelijk is voor de fans en de sfeer! Maar de groene omgeving straalt dan weer vooral rust uit wat ook nuttig kan zijn voor de laatste wedstrijd met inzet van het seizoen 2015-16!

De fans van de Belgian Red Flames zijn ook welkom in Tartu maar daarvoor moeten ze dit keer wel ver reizen! Foto - David Catry

De fans van de Belgian Red Flames zijn ook welkom in Tartu maar daarvoor moeten ze dit keer wel ver reizen! Foto – David Catry

Lees meer over Tartu en zijn stadion en ontdek een reisgids:
Visittartu.com

Bekijk hier een beeld van de A. Le Coq Arena in Tallinn:

Lees nog meer over de groep van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2017 in Nederland:
Website UEFA – EK-kwalificatie 2017

Share