Share

Op zondag 22 november 2020 stond er in Brussel een dubbele derby op het programma. In het Joseph Marienstadion was er Royale Union Saint-Gilloise – Racing White Daring Molenbeek in de Pro League 1B bij de mannen. Maar ook in het vrouwenvoetbal werd er een derby gespeeld in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe tussen Fémina White Star Woluwe en RSC Anderlecht. Een speciale wedstrijd ook voor Audrey Demoustier, de vrouwelijke coach van de thuisploeg, die voor het eerst als coach tegenover haar vroegere trainer bij Standard Patrick Wachel stond!

Patrick Wachel nam het voor het eerst op als coach tegen een van zijn ex-speelsters Audrey Demoustier (FWS Woluwe)! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vooraf werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de pas overleden vaders van twee speelsters van de beloften en van de jeugd van RSC Anderlecht. Daarna ging de titelverdediger met dit keer Lowiese Seynhaeve in doel in plaats van Justien Odeurs vlot op zoek naar een vroeg doelpunt en dat kwam er al toen Laura Deloose op rechts Sheila Broos uitspeelde naar het centrum oprukte, mooi samenspeelde met Tine De Caigny en Jarne Teulings en tenslotte met succes met links en via de voet van Hazel Engelen de score opende (0-1, 8ste minuut). Vrouwelijk paars-wit was vertrokken voor alweer een monsterscore zo leek het op dat moment want nauwelijks afgetrapt bediende Laura Deloose op rechts Tessa Wullaert en haar voorzet ging via de verste paal binnen (0-2, 10de minuut).

Tessa Wullaert aan de bal voor RSC Anderlecht in het Brusselse derby met Jana Simons (links) en Stefanie Deville (rechts), twee speelsters van Fémina White Star Woluwe, op de loer! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Een kwartier later dan toch eventjes de thuisploeg met een voorzet van Selina Gijsbrechts die overgekopt werd door Kenza Vrithof (25ste minuut). Maar even over het halfuur lukte RSC Anderlecht een derde goal. Tessa Wullaert gaf voor vanop rechts Magali Dinon verhinderde Tine De Caigny nog om af te werken maar Kassie Missipo was goed gevolgd aan de tweede paal om met links binnen te trappen (0-3, 33ste minuut). Kort voor de rust kopte Tine De Caigny nog een voorzet van Louise Wijns tegen de onderkant van de lat waarna Elke Van Gorp de bal over doel trapte (44ste minuut).

Even over het halfuur in de Brusselse derby Kassandra Missipo trapte het derde doelpunt voor RSC Anderlecht voorbij doelvrouw Hazel Engelen (FWS Woluwe)! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de tweede helft gespeeld in de miezerige regen kopte Jana Simons eerst een hoekschop van Selina Gijsbrechts naast (51ste minuut) waarna Stefanie Devillé met een diepe bal Kenza Vrithof alleen naar het Anderlechtste doel stuurde maar captain Laura De Neve ging in de achtervolging en was nog op tijd terug om de poging van de spits van Fémina White Star af te blokken (58ste minuut). Sakina Ouzraoui Diki, ingevallen voor Tine De Caigny, had met links kunnen scoren toen het doel van Hazel Engelen eventjes open lag (61ste minuut) en even later kende ook het schot van Stefania Vatafu geen succes (63ste minuut). Kort voor het ingaan van het laatste kwartier werd het dan toch 0-4 toen Louise Wijns de perfecte voorzet afleverde voor Elke Van Gorp om met links binnen te tikken (73ste minuut).

Elke Van Gorp bedankt Louise Wijns voor de perfecte assist na het scoren van haar eerste competitiegoal van het seizoen in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Selina Gijsbrechts probeerde het vier minuten later nog van ver maar de bal ging naast. Een eerreddend doelpunt was er niet weggelegd voor het team van voorzitter Jean-Jacques Collin dat wel kon terugblikken op een bemoedigende prestatie! RSC Anderlecht blijft leider in de Women’s Scooore Super League met 24 op 24 vooraleer het op zaterdag 12 december 2020 op bezoek gaat bij eerste achtervolger Standard!

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – RSC Anderlecht via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat R. Union SG de andere Brusselse derby op zondag 22 november 2020 in de Pro League 1B won tegen RWDM met 2-1 na doelpunten van Brighton Labeau (1-0, 47ste minuut), Leonardo Rocha (1-1, 68ste minuut) en Casper Nielsen (2-1, 71ste minuut).

U kan een samenvatting van dat duel bekijken dankzij Eleven Sports:

 

 

Share