Op zondagavond 6 december 2020 stond in de Neo Chemica Arena van São Paulo, waar de openingswedstrijd van het WK 2014 bij de mannen gespeeld werd, de terugwedstrijd van de finale voor de titel van Braziliaans kampioen vrouwenvoetbal 2020 op het programma tussen Corinthians FF, in 2019 voorlopig de laatste winnaar van de Copa Libertadores, en Avaí/Kindermann-SC. De heenwedstrijd in Florianópolis in de Staat Santa Catarina was op een scoreloos gelijkspel geëindigd 0-0 en dus was het uitkijken wie op deze beslissende dag het laken naar zich toe zou halen.

Foto – (c) CBF

Avaí/Kindermann-SC begon het sterkst. Het zette Corinthians FF meteen onder druk en het bepaalde ook het tempo van de wedstrijd maar de doelpunten kwamen in de eerste helft net voor en kort na een halfuur spelen van Corinthians FF en dat telkens na een hoekschop van Diany. In de 29ste minuut werd haar corner vanop rechts doorgekopt tot bij Gabi Nunes die met rechts de bal onhoudbaar binnentrapte (1-0). Een moment van opluchting voor deze spits die eerder dit jaar drie operaties onderging aan de ligamenten van de knie vooraleer ze ook nog COVID-19 opliep. Vier minuten later nam Diany opnieuw een hoekschop dit keer van de linkerkant en nu was het Gabi Zanotti die met het hoofd aan de tweede paal binnenkopte (2-0, 33ste minuut).

Gabi Nunes maakte na een rampjaar het openingsdoelpunt voor Corinthians in de finale voor het Braziliaanse kampioenschap! Foto – (c) Corinthians FF

In het begin van de tweede helft was Avaí/Kindermann-SC weer aan zet.  Zoio kopte de aansluitingstreffer tegen de netten toen ze bij een vrije trap van Catyellen hoger klom dan Poliana (2-1, 52ste minuut). Vijf minuten later bedroeg het verschil echter opnieuw twee doelpunten. Braziliaans international Tamires verstuurde een voorzet vanop links, Crivelari kopte naar doel waar Bárbara, de doelvrouw van de seleção Brasileira, in eerste instantie de bal nog kon keren maar tegen de rebound met het hoofd van Gabi Zanotti had ze geen kans (3-1, 57ste minuut). In het slotkwartier werd eerst nog een vierde goal van Corinthians van Gabi Nunez, de maakster van het openingsdoelpunt, afgekeurd voor nipt buitenspel vooraleer Lelê, na een diepe bal van Bruna de bal met rechts zuiver in de hoek van het doel verdedigd door haar naamgenote Lelê bij Corinthians, trapte (3-2, 78ste minuut). Vier minuten later zette Victoria Albuquerque de eindstand op het bord. Middenvelder Diany dropte de bal knap over de verdediging van Avai Kindermann, Victoria voerde een perfecte balcontrole uit en de aanvallende middenvelder van Corinthians trapte vervolgens met links overhoeks in doel (4-2, 82ste minuut).

Gabi Zanotti kreeg de trofee als ‘Craque da partida’ of speelster van de wedstrijd! Foto – (c) CBF

Corinthians FF is zo voor de tweede keer in drie jaar tijd kampioen van Brazilië (2018 en 2020). Het evenaart het aantal titels van Ferroviária, winnaar in 2014 en 2019. Voor coach Artur Elias is het de derde landstitel in zijn carrière want hij won in 2013 ook al eens de Braziliaanse landstitel met Centro Olimpico.

Corinthians Futebol Feminino is voor de 2de keer Braziliaans landskampioen! Foto – (c) Corinthians FF

***DIGEST:

Finale Campeonato Brasileiro de Futebol Feminino;

Zondag 6 december 2020 – Terugwedstrijd – Neo Chemica Arena, São Paulo,

Corinthians FF – Avaí/Kindermann 4-2 (rust: 2-0);

Doelpunten: 29′ Gabi Nunes 1-0, 33′ Gabi Zanotti 2-0, 52′ … 2-1, 57′ Gabi Zanotti 3-1, 78′ Lelê 3-2, 82′ Victoria 4-2.

Bekijk video’s van de wedstrijd Corinthians – Avaí/Kindermann:

Als U nog eens de volledige wedstrijd wil herbekijken dan kan U hieronder terecht dankzij Kindermann TV / CBF TV:

PS: Het was de 8ste keer dat er in een heen- en een terugwedstrijd werd gespeeld voor de titel van Braziliaans landskampioen bij de vrouwen. De eerdere winnaars waren Centro Olimpico (2013), Ferroviária (2014, 2019), Rio Preto (2015), Flamengo (2016) en Santos (2017). De winnaar krijgt een rechtstreeks ticket voor de Copa Libertadores!