Share

Op maandag 7 december 2020 heeft de crisiscel van de KBVB enkele belangrijke beslissingen genomen voor het vervolg van het voetbalseizoen in het vrouwenvoetbal. Het afwerken van de competitie onder de oorspronkelijke competitieformats zal immers niet mogelijk zijn.

Volgende zaken zijn beslist:

*De lopende competities in alle afdelingen van het amateurvoetbal (eerste ploegen vrouwen en heren) worden afgewerkt op basis van ‘de heenrondes’ (zijnde de helft van de oorspronkelijke competitie en kalender waarbij elke ploeg één keer tegen elke tegenstander uit de reeks speelt);

*Deze competitie zal leiden tot een eindrangschikking met de normale gevolgen: een kampioen, stijgers en dalers.

*De heropstart voor de seniorencompetitie is voorzien in het weekend van 13 februari 2021 en deze in het jeugdvoetbal in het weekend van 6 februari 2021.

*Alle eerder uitgestelde wedstrijden worden nog gespeeld. 

Deze beslissingen drongen zich op na de verlenging van de huidige COVID-maatregelen voor de sport tot 15 januari 2021 waardoor het amateurvoetbal meer dan 3 maanden volledig zal hebben stilgelegen. Wel nog meegeven dat deze beslissingen zijn onder voorbehoud van een mogelijke heropstart van de collectieve trainingen vanaf 16 januari 2021.

Lees ook nog via:

Website KBVB / RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share