Share

In principe was dinsdag 1 december 2020 de slotdag voor de groepsfase van de EK-kwalificatie richting Engeland. De beslissingen over groepswinnaars en tweede plaatsen hadden in principe moeten gevallen zijn maar het coronavirus heeft daar anders over beslist.

Ramona Bachmann heeft de voet op de bal. Zwitserland moet nog tot midden februari 2021 wachten om te weten of ze al dan niet barrages voor het EK in Engeland zullen moeten spelen. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Er werden in laatste instantie nog wedstrijden afgelast waardoor er bijvoorbeeld op dit ogenblik nog geen winnaar bekend is in de groepen D en E. Ook in de groepen A, B en C moeten er nog wedstrijden gespeeld worden. Of het duel tussen Kroatië en Roemenië in groep H van de Belgian Red Flames nog ooit zal gespeeld worden is nog niet bekend.

De Belgian Red Flames zijn er straks bij op het EK in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Hieronder een kort overzicht rond de EK-kwalificatie:

Geplaatst zijn: Engeland (als gastland), België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ijsland, Nederland (titelverdediger), Noorwegen en Zweden;

Zijn al zeker van deelname aan de barrages: Noord-Ierland, Oekraïne en Rusland;

Kunnen zich nog plaatsen als groepswinnaar: Finland, Polen, Portugal, Spanje;

Ploegen die op de 2de plaats eindigden en zich mogelijk nog rechtstreeks kunnen plaatsen: Italië, Oostenrijk, Zwitserland;

Een team dat nog de barrages kan halen: Tsjechië;

Spanje, hier nog tijdens het WK 2019 in Valenciennes, heeft nog een wedstrijd thuis tegen Polen op weg naar het EK in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De resterende wedstrijden in de EK-kwalificatie zullen gespeeld worden tussen donderdag 18 en woensdag 25 februari 2021. De loting voor de barrages is als alle wedstrijden kunnen doorgaan voorzien voor vrijdag 5 maart 2021 en die wedstrijden moeten dan normaal gezien in de periode van 5 tot en met 13 april 2021 plaatsvinden.

Ook nog meegeven dat over de loting voor de EK-eindronde in Engeland nog niets is beslist. Er is nog geen datum en nog geen locatie daarvoor. Wel zeker is dat de openingswedstrijd van het EK Vrouwenvoetbal zal gespeeld worden op woensdag 6 juli 2022 op Old Trafford in Manchester en dat de finale zal doorgaan op zondag 31 juli 2022 op Wembley.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share