Op woensdag 9 en donderdag 10 december 2020 stonden de heenwedstrijden van de eerste ronde in de UEFA Women’s Champions League 2020/21 op het programma. Er was geen Belgische club meer vertegenwoordigd in deze fase van de competitie maar er kwamen wel nog 3 Belgian Red Flames in actie.

Justine Vanhaevermaet met haar teamgenoten van LSK Kvinner. Ze lukte bij hen haar eerste Europese goal! Foto – (c) LSK Kvinner Fb

Justine Vanhaevermaet lukte op bezoek bij FK Minsk haar eerste Europese goal voor haar Noorse club LSK Kvinner. Captain Emilie Haavi zorgde al na twee minuten wedstrijd voor het openingsdoelpunt in Wit-Rusland en de ex-speelster van Sinaai Girls, Lierse SK, RSC Anderlecht en SC Sand zette in de 56ste minuut de eindstand op het bord na een schot van net binnen het strafschopgebied met de rechtervoet (0-2).

Janice Cayman (centraal) met haar team Olympique Lyonnais in de kleedkamer van het Allianz Stadium van Juventus! Foto – (c) Olympique Lyonnais Féminin

Janice Cayman mocht bij titelverdediger Olympique Lyonnais bij een 2-1-achterstand op bezoek bij Juventus in het Allianz Stadium van Turijn invallen in de plaats van Delphine Cascarino (57ste minuut). Het werd een succes want haar team draaide de achterstand nog om in een nipte overwinning dankzij doelpunten van Melvine Malard (2-2, 68ste minuut) en Saki Kumagai (2-3, 88ste minuut).

Julie Biesmans spoed zich naar de bal in het allereerste Europese duel van PSV Eindhoven! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Julie Biesmans tenslotte stond de volledige wedstrijd in de basis bij het Europese debuut van PSV op de Herdgang tegen FC Barcelona. Het werd een eervol resultaat voor haar club die op het einde van de wedstrijd zelfs een doelpunt lukte (1-4).

Julie Biesmans geeft scheidsrechter Olga Zadinova uit Tsjechië een vuistje na afloop van het Europese debuut van PSV Eindhoven in de UEFA Women’s Champions League tegen FC Barcelona! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk hieronder alle resultaten van de heenwedstrijden in de 1/16de finales van de UEFA Women’s Champions League van woensdag 9 december 2020:

Vålerenga (Noorwegen) – Brøndby (Denemarken) afgelast (*);

(*) De Noorse autoriteiten beslisten om de delegatie van Brøndby in quarantaine te plaatsen waardoor de wedstrijd niet kon plaatsvinden! Er zal op een later moment een beslissing genomen worden over wat er zal gebeuren met dit duel.

De terugwedstrijden zijn voorzien op dinsdag 15, woensdag 16 december en donderdag 17 december 2020.