Belgian Red Flame Justine Vanhaevermaet mocht op zondag 13 december 2020 als eerste Belgische met haar club LSK Kvinner de Noorse bekerfinale spelen in het Ullevaal Stadion van Oslo. De tegenstander was Vålerenga dat precies een week geleden in hetzelfde stadion landskampioen 2020 was geworden na 6 opeenvolgende titels van het team uit Lilleström.

Het Noorse vrouwenvoetbal kreeg dus een echte topaffiche voor de nationale bekerfinale en het werd uiteindelijk een spannende wedstrijd die ook nog op verlengingen uitdraaide.

Bekijk de video rond de Noorse bekerfinale dankzij Toppserien:

Het bleef dus bijzonder lang 0-0 voordat het eerste doelpunt viel in de eerste verlenging via Ajara Nchout Njoya, de international uit Kameroen die tevens topschutter werd in de Noorse competitie met 10 doelpunten (0-1, 102de minuut). Drie minuten later verdubbelde de kersverse landskampioen de score na een prachtig schot van Marie Dølvik Markussen dat via de paal doel trof (0-2, 105de minuut).

Vålerenga met het voorbije jaar ook de Nederlandse international Sherida Spitse in de rangen mag eind 2020 dus de Noorse dubbel vieren en het is ook nog aanwezig in de 1/16de finales van de UEFA Women’s Champions League 2020/21 waar het vorige week de thuiswedstrijd tegen het Deense Brondby uitgesteld zag worden vanwege een coronauitbraak bij de tegenstander.