Share

Ze hebben allebei in het verleden meer dan 50 doelpunten gemaakt in de Belgische Super League en ze raakten allebei vorig seizoen zwaar geblesseerd bij hun club. Afgelopen vrijdag 11 december 2020 en zaterdag 12 december 2020, in hetzelfde weekend dus, mochten ze ook allebei opnieuw hun opwachting maken bij hun nieuwe club met een korte invalbeurt. Het was zowel voor Ella Van Kerkhoven als voor Amber Maximus een terugkeer op het veld na een lange revalidatie.

Amber Maximus (in het midden) bij de nabespreking van de wedstrijd op bezoek bij Standard met Stefania Vatafu (links) en Elke Van Gorp (rechts)! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ella Van Kerkhoven was in het verleden twee keer topschutter in de Belgische Super League bij RSC Anderlecht (2018 en 2019) voor ze voor het eerst naar het buitenland trok en voor Inter Milaan uitkwam. In Italië raakte ze geblesseerd waarna ze terug naar België kwam en recent voor KAA Gent Ladies tekende. Afgelopen vrijdag 11 december 2020 mocht ze voor het eerst opnieuw het veld opdraven ter vervanging van Imani Prez.

Luister naar Ella Van Kerkhoven (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Amber Maximus speelde dan weer voor KAA Gent Ladies waar ze kort na haar tweede terugkeer opnieuw zwaar geblesseerd geraakte. Tijdens die revalidatie verhuisde ze van de vrouwelijke Buffalo’s naar RSC Anderlecht en daar mocht ze afgelopen zaterdag 12 december 2020 haar eerste minuutjes maken in het eerste elftal ter vervanging van Tessa Wullaert.

Luister naar Amber Maximus (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Lees het wedstrijdverslag van KAA Gent Ladies – OHL Women via:

Vrouwenteam.be

Lees het wedstrijdverslag van Standard – RSC Anderlecht via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share