Share

Op zaterdag 19 december 2020 was het een hoogdag voor Fémina White Star Woluwe en Sporting de Charleroi. Zij kwamen voor het eerst rechtstreeks op televisie dit seizoen. Een speciale wedstrijd voor allebei dus. Bovendien was FWS Woluwe op zoek naar revanche voor het verlies op SV Zulte Waregem en het gelijkspel uit de heenwedstrijd in Marcinelle terwijl de vrouwelijke Zebra’s nog altijd op zoek waren naar een eerste overwinning.

Megane Vos (links) en Yasaman Farmani (rechts) zien het voor hun allereerste televisieoptreden met Sporting de Charleroi helemaal zitten! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Estelle Dessilly van Sporting de Charleroi mocht aftrappen in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts Woluwe en zij kreeg na 14 minuten wedstrijd ook de eerste echte kans in dit duel toen ze alleen op Hazel Engelen mocht afgaan maar de lokale doelvrouw op haar weg vond.

Estelle Dessilly met de eerste kans van de wedstrijd. Hazel Engelen reageerde attent! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam er toen Selina Gijsbrechts naar doel schoot maar Ambre Collet redde in hoekschop (27ste minuut). Veel kansen waren er niet in de eerste helft en iedereen schrok dan ook toen de scheidsrechter twee minuten voor de rust plots voor strafschop floot na een onschuldige duwfout van Mégane Vos op Kenza Vrithof bij een kopduel. Marie Bougard zette zich achter de bal en de ex-speelster van Standard trapte feilloos binnen in de bovenhoek (1-0, 43ste minuut).

FWS Woluwe juicht nadat Marie Bougard vanop de strafschopstip het openingsdoelpunt lukte! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Kort na de rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong nadat Stephanie Suenens de bal voorgaf naar Sheila Broos en de spits van FWS Woluwe eenvoudig en tussen de benen van de toegesnelde Renate-Ly Mehevets in doel besloot (2-0, 48ste minuut).

Sheila Broos lukte het tweede doelpunt en viert dat eventjes met coach Audrey Demoustier! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De wedstrijd was echter nog niet beslist want in aanwezigheid van bondsvoorzitter Mehdi Bayat en van Ali Gholizadeh, de man die vrijdagavond in blessuretijd het winnende doelpunt scoorde in de Pro League voor de Zebra’s tegen RSC Anderlecht, lukten de bezoekers een mooie aansluitingstreffer. Yasaman Farmani nam de hoekschop vanop rechts en Estelle Dessilly nam de bal met rechts in één tijd op de slof. Hazel Engelen had geen verhaal tegen de poging die zuiver in de hoek eindigde (2-1, 51ste minuut).

Sporting de Charleroi juicht na de aansluitingstreffer met Yasaman Famani, die de assist gaf, en Estelle Dessilly, die knap scoorde! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Een gelijkmaker kwam er echter niet wel een derde doelpunt voor de thuisploeg. Selina Gijsbrechts nam een vrije trap vanop rechts richting de ingevallen Lies Tambeur en richting Marie Bougard. Het was echter Noémie Fourdin, ex-speelster van FWS Woluwe, die de bal aanraakte waardoor die ongewild in eigen doel verdween (3-1, 79ste minuut). De wedstrijd was beslist en FWS Woluwe was op weg naar de tweede overwinning van het seizoen. De vrouwelijke Zebra’s blijven ook onder nieuwe coach Philippe Venturoso wachten op een eerste driepunter in de Women’s Scooore Super League. Nu de winterstop voor de deur staat kan die er pas ten vroegste in 2021 komen!

FWS Woluwe staat 3-1 voor na de vrije trap van Selina Gijsbrechts waarbij noch Marie Bougard noch Lies Tambeur de bal aanraakten! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk de doelpunten uit dit duel met dank aan Eleven Sports / Sporza:

Sporza.be

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – Sporting de Charleroi via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share