Aangezien het Belgische vrouwenvoetbal nog bezig is aan de winterstop gingen we even een kijkje nemen in het buitenland. In Italië stonden op donderdag 7 januari 2021 in het Stadio Aldo Gastaldi in Chiavari de halve finales van de Supercoppa 2020, een nieuw ontworpen bekertornooi met de vier beste clubs van het voorbije seizoen, op het programma.

Een duel tussen Allyson Swaby (AS Roma) en Barbara Bonansea (Juventus). Beide speelsters scoorden ook in de reguliere speeltijd! Foto – (c) Calciofemminile.it / Andrea Amato Photoagency

In de vroege namiddag speelde landskampioen Juventus met een flink aantal Italiaanse internationals tegen AS Roma, het team waar ook een aantal buitenlandse speelsters actief zijn voor het eerste finaleticket.

U kan de volledige wedstrijd die dus plaatsvond op het veld van Virtus Entella, een club uit de Serie B, herbekijken met dank aan Sky Sports Italia / Renato Marini:

AS Roma kreeg na 16 minuten wedstrijd als eerste de kans om te scoren maar de Brazliaanse Andressa Alves trapte de strafschop over het doel van Doris Bacic (ex-RSC Anderlecht).

De Braziliaanse Andressa Alves legt aan maar de strafschop zal over het doel van Juventus gaan! Foto – (c) Calciofemminile.it / Andrea Amato Photoagency

Juventus kwam vervolgens op voorsprong via Barbara Bonansea en dit na een assist van Cristiana Girelli (1-0, 22ste minuut). Onmiddellijk na de rust kwam AS Roma langszij dankzij de in de Verenigde Staten geboren centrale verdediger Allyson Swaby (1-1, 48ste minuut), die op het voorbije WK 2019 in Frankrijk uitkwam voor Jamaïca. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd werd Camelia Caesar, de Roemeense doelvrouw van AS Roma, vanwege handspel buiten de zestien, uit het veld gestuurd maar de score (met nu Rachele Baldi in het Romeinse doel) veranderde niet meer. De wedstrijd ging dus naar verlengingen en daar zorgde Cristiana Girelli uiteindelijk met het hoofd op voorzet van de Finse rechtsachter Tuija Annika Hyyrynen voor het winnende doelpunt (2-1, 116de minuut).

Vreugde bij Juventus na de winnende treffer van Cristiana Girelli! Foto – (c) Calciofemminile.it / Andrea Amato Photoagency

Later op de dag speelde Fiorentina, dat zich recent wist te plaatsen voor de achtste finale van de UEFA Women’s Champions League ten koste van Slavia Praag, in hetzelfde stadion tegen AC Milan.

Ook die wedstrijd kan U herbekijken met dank aan Sky Sports Italia / Renato Marini:

AC Milan kwam hier vroeg op voorsprong na een mooi doelpunt van international Valentina Giacinti (0-1, 6de minuut). Fiorentina sloeg na de rust terug eerst met de gelijkmaker via Abigail Kim (1-1, 56ste minuut) en tenslotte het kopbaldoelpunt van de kwalificatie voor de finale van de Supercoppa van de Ierse Louise Quinn (2-1, 65ste minuut).

Felicitaties voor Louise Quinn na haar winnende doelpunt tegen AC Milan! Foto – (c) ACF Fiorentina Femminile

De finale met als inzet de eerste trofee van het kalenderjaar zal nu zondag 10 januari 2021 dus gaan tussen Juventus en Fiorentina