Share

De scheidsrechterscommissie van de UEFA heeft de Hongaarse scheidsrechter Katalin Kulcsár aangewezen om de finale van de UEFA Women’s Champions League op donderdag 26 mei 2016 tussen VfL Wolfsburg, het team van Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert, en Olympique Lyonnais in goede banen te leiden.

Katalin Kulcsár, geboren op 7 december 1984, is 31 jaar oud en fluit op internationaal niveau sinds 2005. Ze was aanwezig op het EK 2013 waar ze 3 wedstrijden floot en op het WK 2015 in Canada waar ze met Nieuw-Zeeland – China en Kameroen – Ecuador in de groepsfase 2 wedstrijden floot. In 2009 floot ze de finale van het EK WU17 tussen Duitsland en Spanje in Nyon. Dit seizoen had ze de leiding over drie duels in de UWCL waaronder de heenwedstrijd in de zestiende finales van de UWCL tussen FC Twente en Bayern München waar het 1-1 werd, de heenwedstrijd in de achtste finale tussen Chelsea LFC en VfL Wolfsburg toen het 1-2 werd en de heenwedstrijd in de kwartfinale tussen FC Barcelona en PSG die op 0-0 eindigde. Haar laatste contact met de Belgian Red Flames was op 7 mei 2014 toen ze in Leuven de leiding had over België – Nederland, een duel dat op weg naar het WK 2015 in Canada op 0-2 eindigde.

Straks leiden ze de finale van de UWCL 2016. Dit was nog België-Nederland op Den Dreef in Leuven met van links naar rechts: Andrea Hima, Katalin Kulcsar en Judit Kulcsar. Foto - David Catry

Straks leiden ze de finale van de UWCL 2016. Dit was nog België-Nederland op Den Dreef in Leuven met van links naar rechts: Andrea Hima, Katalin Kulcsar en Judit Kulcsar. Foto – David Catry

Haar assistenten in de finale worden haar landgenotes Judit Kulcsár en Andrea Hima terwijl als vierde scheidsrechter wGyöngyi Gaál, ook uit Hongarije, werd aangewezen. De reserve-scheidsrechter is met Lucia Abruzzese dan weer afkomstig uit gastland Italië.

De finale heeft plaats in het Stadio Città del Tricolore in Reggio Emilia op donderdag 26 mei 2016 met aftrap om 18 uur lokale tijd.

Tickets zijn nog altijd te koop via:
Website UEFA – Tickets UWCL 2016!

Luister naar Katalin Kulcsár voor het WK 2015 in Canada:

Lees nog meer over de finale van de UWCL:
Vrouwenteam.be

PS: Nog melden dat de Zweed Jonas Eriksson de finale in de UEFA Europa League tussen Liverpool en Sevilla toegewezen kreeg terwijl de Engelsman Mark Clattenburg de finale in de UEFA Champions League tussen Atlético Madrid en Real Madrid in goede banen moet proberen te leiden.

Share