Op woensdag 11 mei 2016 stond de terugwedstrijd van het promotie-degradatieduel tussen de beloften van RSC Anderlecht en KVK Svelta Melsele op het programma. De bezoekers begonnen aan deze finale met een kleine voorsprong 2-1.

Lang hield het team van trainer Karim Didi deze voorsprong op het synthetisch veld van het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke niet vast want na twee minuten wedstrijd stond het al op achterstand toen een hoekschop van Ulrike Declerck door Lien Wyndaele via de onderkant van de lat over de doellijn gekopt werd (1-0, 2de minuut). Svelta Melsele zou dus moeten scoren wilde het voor het derde jaar op rij promoveren. Er waren pogingen van Rebecca Degenaers en Lieselot De Bruyn in het begin van het derde kwartier maar Ines Fernandez Gonzalez was telkens paraat. RSC Anderlecht B was fysiek iets sterker en ook wat de handelingssnelheid betreft iets beter maar het kon dat niet in meer goals uitdrukken ondanks de aanwezigheid van speelsters die een hoger niveau gewoon zijn zoals o.a. Laura Deloose en Lola Wajnblum, …

Lena Baert kende een sterke invalbeurt en kwam het dichtst bij de gelijkmaker voor Svelta Melsele. Foto - David Catry

Lena Baert kende een sterke invalbeurt en kwam het dichtst bij de gelijkmaker voor Svelta Melsele. Foto – David Catry

De meegereisde supporters van Svelta Melsele bleven in de goede afloop en een promotie geloven en met de inbreng van Lena Baert kwam er na de rust ook iets meer druk naar voren. Deze 18-jarige spits kwam in het slotkwartier nog het dichtst bij de gelijkmaker na een voorzet van Rebecca Degenaers maar Ines Fernandez Gonzalez bewees waarom ze al jaren in de Belgische nationale jeugdselekties zit. Door de nul te houden zorgde zij ervoor dat het uitdoelpunt van Anke Vanhooren op Melsele doorslaggevend werd voor het behoud van het beloftenteam van RSC Anderlecht in eerste klasse!

Ines Fernandez Gonzalez hield voor het beloftenteam van RSC Anderlecht de nul op het bord en verzekerde daarmee het behoud in eerste klasse! Foto - David Catry

Ines Fernandez Gonzalez hield voor het beloftenteam van RSC Anderlecht de nul op het bord en verzekerde daarmee het behoud in eerste klasse! Foto – David Catry

Terugwedstrijd Promotie-degradatieduel Eerste/Tweede klasse:
RSC Anderlecht B – KVK Svelta Melsele 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 2′ Lien Wyndaele 1-0.

RSC Anderlecht B blijft in eerste klasse dankzij het uit gescoorde doelpunt in de heenwedstrijd toen op Svelta Melsele met 2-1 verloren werd.