Op vrijdagavond 22 januari 2021 mocht Fémina White Star Woluwe waar de enige vrouwelijke coach in deze reeks Audrey Demoustier er tijdens de winterstop met Pierre Schoenfeld en Tiziano Rutilo twee nieuwe assistenten bijkreeg het nieuwe kalenderjaar openen met een thuiswedstrijd tegen Club YLA. Bij het team uit West-Vlaanderen zat trainer Leo Van der Elst een schorsing uit en hij werd op de bank vervangen door zijn assistent Sasha Santens.

Sasha Santens, de assistent, overlegt met Leo Van Der Elst, de coach van Club YLA die voor dit duel geschorst was. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het was vooral de scheidsrechter die zich in het Fallonstadion liet opmerken bij deze ontmoeting in de Women’s Scooore Super League met twee ingebeelde strafschoppen. Bij de eerste fase nog voor het kwartier trapte Celien Guns de bal al naast het doel voor ze onderuit gehaald werd door doelvrouw Hazel Engelen. Toch wees de ref naar de stip. In eerste instantie redde de doelvrouw van Woluwe nog de elfmeter maar ze had volgens de scheidsrechter te vroeg bewogen. Celien Guns kreeg de bal bij een tweede poging wel tegen de netten (0-1, 14de minuut).

Celien Guns trapte naar doel en wordt nadien nog neergehaald. De scheidsrechter floot strafschop! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In het derde kwartier wilde de ref zijn inschattingsfout eerder in de wedstrijd mogelijk goedmaken toen de voor Saar Verdonck (out met een knieblessure) ingevallen Ellen Martens de bal in hoekschop tikte bij een doorbraak van Sheila Broos. Ondanks Brugs protest legde scheidsrechter Fabio Fernandes Barros de bal opnieuw op de stip want hij oordeelde dat het zuiver spelen van de bal een fout was. Marie Bougard liet zich niet van de wijs brengen, zette zich klaar en trapte met rechts de bal via de paal binnen (1-1, 38ste minuut).

Sheila Broos ligt onderuit maar Ellen Martens, Raquel Viaene en Isabelle Iliano hebben het niet meer. Dit een strafschop? Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de tweede helft kwam Club YLA, waarbij Marie Minnaert het volledige duel op de bank bleef, het dichtst bij de overwinning met eerst een bijna owngoal van Magali Dinon na een hoekschop van Jody Vangheluwe die op de lijn gered werd door Taika De Koker en vervolgens naar het einde van de wedstrijd toe een poging van Celien Guns die naast ging na een diepe bal van diezelfde Jody Vangheluwe.

De geblesseerde Charlotte Laridon keek toe vanuit de tribune. Naast haar zie je Renée De Ketelaere, die als verzorger stage loopt bij Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

FWS Woluwe – Club YLA eindigde dus op een 1-1-gelijkspel. Volgende zaterdag 30 januari 2021 ontmoeten beide teams elkaar opnieuw dan in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Geen onbekend terrein voor FWS Woluwe want ze wonnen daar op 13 april 2019 op weg naar de titel in eerste klasse met 0-7!