Share

Op vrijdag 22 januari 2021 kwam er met KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies een wedstrijd aan de beurt die veel belang had in de strijd voor een ticket voor de play-offs richting landstitel.

De basiself van KAA Gent Ladies bij de hervatting van de Women’s Scooore Super League op bezoek bij KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De bezoekers helemaal in het oranje namen de beste start met bij hun eerste kans meteen ook een doelpunt. Jolet Lommen ging door op rechts en ze stuurde de bal richting de strafschopstip waar Lobke Loonen klaarstond om met succes af te werken (0-1, 9de minuut). Dan ging bij de Gentse verdediging op korte tijd twee keer op rij het licht uit. Bij een eerste poging kon Nicky Evrard de Limburgse topschutster nog van een doelpunt houden maar bij de tweede kans aarzelde Gwen Duijsters niet om de bal met rechts tegen de netten te trappen (1-1, 16de minuut).

Gwen Duijsters bracht KRC Genk Ladies langszij met haar 8ste goal van het seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nog voor de rust zou KAA Gent Ladies echter een beslissende voorsprong nemen. Even over het halfuur zorgde Lyndsey Van Belle vanop rechts met een perfecte voorzet richting Ella Van Kerkhoven die tussen het drietal Lorène Martin, Lotte Van Den Steen en doelvrouw Joséphine Delvaux het hoofd koel hield en de bal tegen de netten kopte (1-2, 32ste minuut). Drie minuten later mocht Emma Van Britsom na een fout op Chloé Vande Velde vanop ruim vijfentwintig meter een vrije trap nemen. Het was wellicht bedoeld als een voorzet maar de bal ging richting winkelhaak en Joséphine Delvaux liet de bal uit de handen glippen waarna die via de paal binnen ging (1-3, 34ste minuut). KAA Gent Ladies zat dus bij de rust op rozen.

Emma Van Britsom, hier aan de bal voor KAA Gent Ladies, lukte een verrassende derde goal voor de bezoekers! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Onmiddellijk na de rust lukte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Gwen Duijsters speelde op rechts naar Lotte Van Den Steen, zij liep het strafschopgebied binnen en zette voor. Lyndsey Van Belle wilde ontzetten maar mikte met haar rechterscheenbeen ongewild in eigen doel (2-3, 51ste minuut). KRC Genk Ladies zat terug in de wedstrijd maar het kreeg pas heel laat in de wedstrijd nog echt de kans om gelijk te maken. Eerst trapte Gwen Duijsters met rechts over doel (85ste minuut) en helemaal in het slot kopte Lotte Van Den Steen na een onrechtstreekse vrije trap van Sien Vandersanden nog tegen de lat. Het bleef dus bij 2-3 en een belangrijke overwinning voor de vrouwelijke Buffalo’s die zo opnieuw derde worden in het klassement.

Lotte Van Den Steen lukte nog bijna de gelijkmaker in dit duel maar haar kopbal strandde op de lat! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op vrijdag 29 januari 2021 staan beide teams opnieuw tegenover mekaar maar nu in Oostakker. Het wordt uitkijken of het team van coach Guido Brepoels daar revanche kan nemen.

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share