Share

De Belgian Red Flames U16 speelden op zondag 15 mei 2016 in het Cruz do Reguengo Stadion van Vila Verde in Portugal hun tweede interland op het UEFA U16 Development Tournament. Na het verlies tegen Spanje op de openingsdag in Braga met Belgische goals van Esther Buabadi en Lisa Petry (het werd 2-4) was de tegenstander dit keer Turkije.

Onder leiding van bondscoach Luc Bosmans bleef het lange tijd 0-0 maar in het begin van de tweede helft lukte Romy Camps het openingsdoelpunt voor België (0-1, 46ste minuut). Dat bleek uiteindelijk ook het doelpunt van de overwinning te zijn want Turkije kwam niet meer langszij!

De Belgian Red Flames U16 hopen nu uiteraard om ook de slotwedstrijd van dit toernooi tegen gastland Portugal succesvol af te sluiten. Dat duel wordt op dinsdag 17 mei 2016 om 11 uur lokale tijd (dat is 12 uur bij ons) gespeeld in het Académico FC Stadion in Martim.

Michel Preud'homme mag net als in 2015 een trofee vieren na winst tegen RSC Anderlecht! Foto - David Catry

Michel Preud’homme mag net als in 2015 een trofee vieren na winst tegen RSC Anderlecht! Foto – David Catry

PS: Ook melden dat Club Brugge in de Jupiler Pro League voor de 14de keer in de geschiedenis en voor het eerst sinds 2005 (toen nog onder leiding van de Noor Trond Sollied) Belgisch landskampioen werd. Dat gebeurde na een klinkende 4-0-overwinning in het Jan Breydelstadion tegen rechtstreeks concurrent RSC Anderlecht! De doelpunten kwamen op naam van Abdoulay Diaby (1-0, 24ste minuut en 2-0, 29ste minuut), Hans Vanaken (3-0, 61ste minuut) en Timmy Simons (4-0 op strafschop, 70ste minuut). Trainer Michel Preud’homme wint zo na de Beker van België in 2015 (toen ook al tegen RSC Anderlecht) nu zijn tweede trofee met blauw-zwart namelijk de Belgische landstitel!

Share