Op vrijdag 5 februari 2021 begon de 13de speeldag in de Women’s Scooore Super League op het Belgian Football Center in Tubeke met het duel tussen leider en titelverdediger RSC Anderlecht tegen Sporting de Charleroi voorlopig laatste in het klassement maar wel al met 6 punten achter de naam.

Yasaman Farmani (Sporting de Charleroi) gaat voluit in de tackle tegen Belgian Red Flame Tessa Wullaert! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In voetbal ben je nooit vooraf gewonnen dat is al meerdere keren gebleken in tal van competities nationaal en internationaal en dus mocht je ook bij dit duel nog wel de vraag stellen of hier eventueel een verrassing mogelijk was. Jammer genoeg voor de vrouwelijke Zebra’s in hun opvallende roze uitrusting liep alles zoals verwacht in Tubeke en nam RSC Anderlecht in een licht gewijzigde opstelling al in het eerste halfuur vlot afstand van de rode lantaarn. Gouden Schoen Tine De Caigny had helemaal in het begin al op aangeven van Sakina Diki Ouzraoui van dichtbij naast gemikt. Na vijf minuten mocht Tessa Wullaert een vrije trap nemen vanop rechts. Ze tikte de bal opzij naar Laura De Neve die met haar linker en dankzij een lichte devaitie van Yasaman Farmani de bal in de verste hoek zag verdwijnen (1-0). Na 12 minuten onderschepte Laura Deloose een te korte pas van Ludmila Matavkova. Ze dribbelde zich naar het centrum waar ze foutief werd afgestopt. De vrije trap die volgde werd door Tessa Wullaert met rechts eenvoudig over het muurtje in de hoek getrapt (2-0). Vier minuten kwam een aanval via Laura Deloose en Tine De Caigny bij Stefania Vatafu terecht. Zij werd nog afgeblokt maar een attente Tine De Caigny trapte met links vanop de rand van het strafschopgebied een draaibal zuiver in de hoek (3-0, 16de minuut).

Laura De Neve, vorige week al goed voor 2 doelpunten uit vrije trap, lukte opnieuw een goal voor de regerende landskampioen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

En dan vielen de bezoekers plots met 10 want rechtsmidden Jennifer Bouchenna blesseerde zich. Tegen dat Estelle Dessilly haar mocht komen vervangen (26ste minuut) had RSC Anderlecht al twee keer gescoord. Eerst bediende Tessa Wullaert links vanop de achterlijn in het strafschopgebied Tine De Caigny  voor de vierde goal (4-0, 22ste minuut) en vervolgens gaf de drievoudige Gouden Schoen ook de assist bij het tweede competitiedoelpunt voor vrouwelijk paars-wit van Amber Maximus (5-0, 24ste minuut).

Tessa Wullaert, Tine De Caigny en Amber Maximus waren goed voor 7 van de 8 goals tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nadat Sporting de Charleroi opnieuw met elf op het veld stond viel ook de centrale middenvelder Inès Dhaou geblesseerd uit. Ook zij werd niet meteen gewisseld en RSC Anderlecht profiteerde opnieuw van de numerieke meerderheid. De voorzet was vanop rechts van Tessa Wullaert de rake kopbal van Tine De Caigny, haar 3de van de avond en haar 19de van het seizoen (6-0, 31ste minuut). Pas enkele acties later kwam Renate-Ly Mehevets het veld op. De score had voor de rust nog verder kunnen oplopen maar een trap van Tessa Wullaert ging over doel, een schot van Stefania Vatafu ging naast en een poging van Sakina Diki Ourzaoui werd geklemd door Ambre Collet, de doelvrouw van het team van trainer Philippe Venturoso. Het was geen tennis maar de eerste helft eindigde wel op een tennisscore 6-0.

Noemie Fourdin en Sporting de Charleroi speelden een betere tweede helft tegen de leider met hier Amber Maximus in de achtervolging. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht wisselde tijdens de rust drie keer. Jarne Teulings verving Gouden Schoen Tine De Caigny, Kassie Missipo kwam in de plaats van Stefania Vatafu en Britt Vanhamel mocht de aanvoerdersband overnemen van Laura De Neve. De centrale verdediger was ook de eerste invalster die zich liet opmerken toen ze een voorzet van Tessa Wullaert via de kruising over het doel kopte (53ste minuut). RSC Anderlecht bleef aanvallen en kansen creëren maar de bezoekers hielden dit keer toch iets langer stand. Het zevende doelpunt viel pas over halfweg de tweede helft. Elke Van Gorp stuurde Laura Deloose richting achterlijn. De rechtsachter van de Belgian Red Flames speelde terug en Tessa Wullaert stond klaar om met links haar 29ste goal van het seizoen binnen te tikken (7-0, 71ste minuut). Zeven minuten later speelde Jarne Teulings diep naar Tessa Wullaert op rechts. Zij ging het strafschopgebied binnen en haalde met rechts uit in de korte hoek (8-0, 77ste minuut). Dubbele cijfers hingen in de lucht maar zover kwam het uiteindelijk niet want goals van Amber Maximus en Elke Van Gorp werden nog afgekeurd wegens buitenspel. Sporting de Charleroi eindigde de wedstrijd uiteindelijk met tien want ook Ylenia Carabott viel nog geblesseerd uit. Het kreeg wel geen enkele gele kaart terwijl de thuisploeg met Laura De Neve en Charlotte Tison twee keer geel zag!

Een Roemeens-Maltees duel in RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi met Stefania Vatafu (links) en Ylenia Carabott (rechts). Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht won dus uiteindelijk met 8-0 tegen Sporting de Charleroi en het heeft zo na 13 duels nog altijd het maximum van de punten 39 op 39. Sporting de Charleroi blijft op de 10de en laatste plaats bengelen met 6 punten op 39!