Share

Verrassend nieuws in de Women’s Scooore Super League bij titelverdediger en leider RSC Anderlecht vrijdagavond 5 februari 2021 na de thuiswedstrijd tegen Sporting de Charleroi. Trainer Patrick Wachel liet immers weten dat hij na dit seizoen stopt als trainer bij het vrouwenvoetbalteam van paars-wit!

Een beeld dat we volgend seizoen niet meer zullen zien. Patrick Wachel als trainer op de bank bij het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Patrick Wachel (67), eind de jaren ’70 met La Louvière voetballend op het hoogste niveau, kwam in oktober 2011 als trainer bij Standard Fémina terecht als opvolger van Henri Depireux. Hij maakte meteen naam in het Belgische vrouwenvoetbal omdat hij zowel met Standard (4 keer op rij) als met RSC Anderlecht (inmiddels ook al 3 keer op rij) meerdere keren Belgisch kampioen werd. Hij was ook de coach waarmee de vrouwelijke Rouches in 2015 de Women’s BeneLeague wonnen in het laatste jaar waarin de grensoverschrijdende competitie plaatsvond. Na een jaar waarin hij geen team onder zijn hoede had verkaste Patrick Wachel in de zomer van 2016 naar de hoofdstad. Daar werd hij in het eerste seizoen vice-kampioen achter zijn ex-club Standard. Vanaf het seizoen 2017-18 won hij met vrouwelijk paars-wit telkens de landstitel en ook dit seizoen lijkt RSC Anderlecht op weg naar een nieuwe kroon n het Belgische vrouwenvoetbal. Met Standard won hij in 2012 en 2014 ook de Beker van België!

Luister naar Patrick Wachel over zijn beslissing om te stoppen als coach bij het vrouwenteam van RSC Anderlecht dankzij Vrouwenteam TV:

RSC Anderlecht, dat vrijdagavond met 8-0 won tegen Sporting de Charleroi, kan dus vanaf nu beginnen zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer voor het vrouwenteam voor volgend seizoen!

Bekijk de video met de wedstrijdbeelden dankzij Christophe Evrard en RSCA TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share