Eén van de verrassingen in de heenronde was op zaterdag 3 oktober 2020 het scoreloos gelijkspel van SV Zulte Waregem op bezoek in Brugge bij Club YLA. De vraag was uiteraard of het team van trainer Angelo Gaytant ook nu in Zulte de bezoekers onder leiding van Leo Van der Elst van de overwinning zouden weten te houden.

Kort voor de aftrap de toss met scheidsrechter Simon Bourdeaud’Hui en zijn assistenten Benjamin Dewyn (links) en Joachim Vercamer (rechts). Ook Ellen Martens (Club YLA) en Pauline Windels (SV Zulte Waregem) kijken toe wat het resultaat wordt. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SV Zulte Waregem slaagde er ook nu in een matige eerste helft in om de score lang op 0-0 te houden maar in het derde kwartier liep het bij de thuisploeg eventjes mis. Bij het uitverdedigen liet Amber De Priester zich de bal ontglippen door een aanstormende Jody Vangheluwe. Zij speelde terug op Marie Minnaert die vervolgens met rechts hard uithaalde, onhoudbaar voor doelvrouw Ianthe Meersschaert  (0-1, 36ste minuut). Een minuut later had Club YLA de voorsprong al verdubbeld. Celien Guns bediende helemaal vrij in het strafschopgebied Jody Vangheluwe (0-2, 37ste minuut).

Marie Minnaert balt de vuist na haar openingsdoelpunt voor Club YLA op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SV Zulte Waregem speelde een betere tweede helft en het wist op het uur de aansluitingstreffer te scoren. Sheryl Merchiers nam een vrije trap vanop de linkerkant iets over de middellijn op de helft van Club YLA. De bal ging richting het Brugse doel en werd nog aangeraakt door Nicky Van Den Abbeele voor die in de hoek binnenrolde (1-2, 60ste minuut). De thuisploeg kreeg moed en hoopte nog op meer. Het zette in het slot met nog drie invallers alles op alles maar tot een gelijkmaker kwam het helaas niet.

Sheryl Merchiers zorgde op het uur voor een vrije trap die via een Brugse speelster in doel belandde! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Club YLA veroverde dankzij deze overwinning in de strijd voor een ticket voor play-off 1 drie belangrijke punten. Het blijft op de vierde plaats staan met nu 23 punten uit 13 duels. SV Zulte Waregem blijft onderaan bengelen. Het staat na de 13de speeldag 8ste met 9 punten.

Club YLA juicht na de overwinning op bezoek bij SV Zulte Waregem. Play-off 1 komt dichterbij! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke