SC Eendracht Aalst Ladies lukte het eerste doelpunt ooit in de Women’s Scooore Super League begin oktober 2020 op bezoek bij OHL Women, het team dat de vrouwelijke Ajuinen op zaterdag 6 februari 2021 in het Pierre Cornelisstadion mochten ontvangen. Recent hadden ze ook thuis gewonnen tegen Standard, de eerste overwinning in vijf thuiswedstrijden. OHL Women blikte terug op drie opeenvolgende nederlagen. Op papier dus een interessante ontmoeting waarbij vooral uitgekeken werd naar het resultaat.

Beide teams komen het veld op van het Pierre Cornelisstadion in Aalst! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het team van trainer Dirk Decoen zorgde voor het eerste doelgevaar maar Louise Van Den Bergh wist de verre poging vanop rechts van Daisy Baudewijns nog net voor de lijn uit haar netten te houden. Het waren echter de bezoekers die op voorsprong kwamen toen Hannah Eurlings via Niekie Pellens Tess Lameir bereikte. De ex-Yellow Flame ging alleen op doel af en zette Silke Baccarne op het verkeerde been (0-1, 25ste minuut). De vrouwelijke Ajuinen reageerden via Stéphanie Van Gils die een voorzet van Annelies Van Loock nipt naast kopte. Aan de andere kant leed de Nederlandse aanwinst Niekie Pellens vervolgens dom balverlies. Tess Lameir aarzelde niet, ging opnieuw op doel af en tikte de bal met rechts beheerst voorbij de Aalsterse doelvrouw (0-2, 29ste minuut).

Tess Lameir zette OHL Women op een dubbele voorsprong. Hier werd ze na haar eerste goal gefeliciteerd door Luna Vanzeir (links) en Hannah Eurlings (rechts)! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Vijf minuten later was de aansluitingstreffer een feit. Na een diepe bal van Silke Baccarne kopte Stéphanie Van Gils eerst op de dij van Sari Kees maar ze ging goed door op de tweede bal en speelde die vervolgens knap door naar de vrijstaande Daisy Baudewijns. De revelatie van het seizoen bij de thuisploeg trapte met rechts in één tijd naar doel. Louise Van Den Bergh moest zich op dit mooi geplaatst schot nu wel gewonnen geven (1-2, 34ste minuut).

Daisy Baudewijns bekijkt haar schot met rechts over Louise Van Den Bergh! SC Eendracht Aalst Ladies zat terug in de wedstrijd! Foto (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Hannah Eurlings werd kort voor de rust nog diep gestuurd door Sara Yüceil maar Anke Vanhooren spurtte zich de leden uit het lijf en voorkwam dat de Leuvense spits naar doel kon schieten. Met succes want het werd slechts een hoekschop die geen resultaat opleverde. Halfweg stond het 1-2.

Sara Yüceil (OHL Women) kijkt goed rond vooraleer ze Hannah Eurlings de diepte in stuurde! Scheidsrechter Irmgard Van Meirvenne volgt op de voet! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In het begin van de tweede helft viel Jill Janssens (OHL Women) op. Eerst zorgde ze voor een scherpe voorzet die voorlangs ging. Korte tijd later dribbelde ze zich dicht bij de achterlijn voorbij Chloe Van Mingeroet het strafschop binnen waarna ze uithaalde met links maar Silke Baccarne redde knap. Daarna zorgde een van de assistent-scheidsrechters nog voor wat animo door bij een correcte sliding van Annelies Van Loock tegenover Jill Janssens een strafschop aan te geven. Na overleg met scheidsrechter Irmgard Van Meirvenne ging dat echter terecht niet door. Het laatste halfuur was er één om snel te vergeten want geen van beide ploegen kregen nog echte kansen. Gescoord werd er dan ook niet meer en dus bleef het 1-2!

Annelies Van Loock (SC Eendracht Aalst Ladies) voerde een correctie sliding door op Jill Janssens (OHL Women). Uiteraard is dit geen strafschop! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

OHL Women boekte na drie nederlagen op rij opnieuw een overwinning en kwam zo een stap dichter bij deelname aan play-off 1. SC Eendracht Aalst Ladies verloor in dit duel niet alleen de wedstrijd maar ook Loes Van Mullem en Daisy Baudewijns met blessures. Het wordt uitkijken of zij op tijd hersteld zullen zijn voor de thuiswedstrijd tegen leider en titelverdediger RSC Anderlecht!